• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.10.2020

13:15

Nova sanitetska vozila za zdravstvene ustanove po Srbiji

Društvo

Nova sanitetska vozila za zdravstvene ustanove po Srbiji

Podeli vest

Predstavnicima više zdravstvenih ustanova širom Srbije danas su dodeljena sanitetska vozila koji će im značajno olakšati rad.

Deo vozila nabavljen je iz sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja ili oportuniteta, a deo su donacija kompanije NIS, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da ovo nije ni prva, ni poslednja akcija pomoći zdravstvenim ustanovama.

"Ovde nije izložena oprema koja je stigla u bolnice, od sterilizatora, aparata koji služe za operacije...svega što je bilo neophodno, a što su naveli da bi trebalo da imaju", rekao je Lončar i čestitao svima koji su dobili sanitetska vozila.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 



Dodao je da je ponosan na svu pomoć koja je pružena zdravstvenim ustanovama jer će to, dodao je, osetiti pacijenti, ali i zaposleni u zdravstvu kojima će biti mnogo lakše da rade sa novom i boljom opremom.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević je rekao da Ministarstvo pravde već petu godinu organizuje dodelu sredstava prikupljenih po osnovu oportuniteta. "Tokom ovih pet godina podeljeno je dve milijarde i 118 miliona dinara koje smo ukupno raspodelili na 585 projekata. Ove godine komisija je imala na raspolaganju 500 miliona dinara koje smo podelili na 130 projekata", rekao je on.

Direktor KBC "Dr Dragiša Mišović" Vladimir Ðukić je zahvalio u ime svih koji su danas dobili, kako je rekao, vredne donacije države i kompanije NIS.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 



"Država je odgovorna u svim segmentima, pa i u zdravstvu. Pokazali smo da opremu koju smo dobili do sada umemo itekako dobro da koristimo i da se borimo sa svim zdravstvenim pošastima koje su nas susretale u prethodnon periodu", rekao je on i dodao da će ova pomoć značajno doprineti poboljsalnju standarda svakodnevnog rada u zdravstvenim ustanovama.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev je rekao da je ulaganje u zdravstvo trajno opredeljenje društvene odgovornosti te kompanije i da od toga ne odustaju uprkos veoma izazovnom vremenu.

Dodao je da su proteklom periodu, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, uložili više od 116 miliona dinara.

"Uz 14 vozila, ojačali smo i kapacitete opreme u 20 ustanova širom Srbije", rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija