• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.10.2020

13:55

NOSIĆEMO MASKE, SAMO DA NE BUDE KARANTIN! Beograđani pristaju na sve mere protiv korone, samo se plaše policijskog časa!

Društvo

NOSIĆEMO MASKE, SAMO DA NE BUDE KARANTIN! Beograđani pristaju na sve mere protiv korone, samo se plaše policijskog časa!

Podeli vest

Beograđani bi, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, između obaveze nošenja maski na otvorenom i policijskog časa u velikoj većini izabrali maske, mada veruju da bi zabrana kretanja bila efikasnija mera za sprečavanje širenja korone



Epidemiološka situacija u zemljama koje okružuju Srbiju drastično se pogoršava iz dana u dan, a gotovo je izvesno da neće zaobići ni našu zemlju, pogotovo što ulazimo u zimski period, koji više odgovara virusu, a i ljudi više borave u zatvorenim prostorima.

Građani glavnog grada, sa kojima je danas razgovarala ekipa Tanjuga, i dalje se prema epidemiji odnose po principu "to se događa nekom drugom...".

- Nisam ni za jedno, ni za drugo, ali, ako dođe do pogoršanja i bude moralo jedno od ta dva, onda su maske bolje - kazao nam je jedan Beograđanin sa kojim se slaže i njegova sugrađanka koja je rekla:

- Nisam za nošenje maski na otvorenom, ali ako dođe do toga da ćemo morati da ih nosimo ili da se uvede zabrana kretanja, pre sam za nošenje maski jer već smo proživeli policijski čas.

 

Foto: shutterstosck

Mladi muzičar, koji svira u Knez Mihailovoj ulici, kaže kako se apsolutno ne slaže sa uvođenjem policijskog časa, jer bi, kako smatra, bilo jako kritično za celu zemlju u ekonomskom smislu.

- Mislim da bi bilo kritično, a pogotovu kritično za našu sferu - muzičare. Nošenje maski podržavam, ali u skladu sa voljom pojedinca. Da treba da se poštuju mere do neke granice - da, podržavam, ali preko neke granice, mislim da je previše - dodao je.

Među sagovornicima bilo je i onih koji su nedvosmisleno kao preventivnu meru odmah podržali nošenje maski, uz napomenu da bismo svi morali da budemo disciplinovani.

- Za nošenje maski sam naravno, ali i da budemo disciplinovani - kazala nam je jedna gospođa.

Dvoje mladih su pre za to da se, kada dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, uvede policijski čas, za koji smatraju da bi bio efektniji.

Među građanima sa kojima smo razgovarali ima i onih koji su ubeđeni u to da do takvog pogoršanja neće doći, pa zato nisu ni za jednu, ni za drugu meru, a još ima i onih koji smatraju da virus korona ne postoji.

- Ni za jedno, ni za drugo, neće do doći do toga da bude obavezno, sigurna sam - kazala nam je jedna gospođa, dok je njen sgrađanin naglasio:

- Ne interesuju me ni maske, ni Krizni štab, ni policijski čas, ništa u vezi toga. Nema pogoršanja situacije i ovo što gledamo da se kao dešava u regionu je prenapumpano i veštački - kazao nam je jedan sugrađanin, rešen da više veruje svojim ubeđenjima, nego činjenicama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Paradox

pre 3 godine

Čuj plašimo se policijskog. Ne braćo, nego se vi njega plašite i tražite opravdanje da ga ne bude jer znate šta će biti ako opet probate da ga uvedete.

Istina Uvek Ispliva

pre 3 godine

Ово је измишљотина.

Demagog

pre 3 godine

Krizni štab nema pojma o ovoj bolesti tako da vi treba da se plašite kakve posledice mogu da izazovu vaše čudne mere.

Zivojin

pre 3 godine

Ne plasimo se karantina jer cemo izaci na ulice . A masku necu nositi nikad !

Preventiva je najbolja

pre 3 godine

Maske, strogo sprovodjenje i zabrana kretanja uvece pre nego sto nekontrolisano bukne kao u ostalim zemljama. Ako se zna da ce da izbije pozar koji vec gori svuda okolo, onda ga treba spreciti pre nego sto se i ovde rasplamsa, a ne gasiti ga posle uz velike zrtve.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija