• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Šahovski savez Srbije

28.10.2020

12:21

ODRŽANA SEDNICA ŠAHOVSKOG SAVEZA SRBIJE! Evo koje važne odluke su donete!

Društvo

ODRŽANA SEDNICA ŠAHOVSKOG SAVEZA SRBIJE! Evo koje važne odluke su donete!

Podeli vest

Na 13. sednici UO Šahovskog saveza Srbije održanoj 26.10.2020. godine, prvoj koju je vodio novoizabrani predsednik ŠSS Dragan Lazić, doneto je više važnih odluka, od kojih su svakako najinteresantnije imenovanje, na predlog Lazića, Andrije Jorgića za generalnog sekretara i Obrena Ćetkovića za potpredsednika UO ŠSS

- Ono što ćemo se svakako potruditi je da vratimo šah na mesto koje mu pripada - izjavio je Andrija Jorgić.

Predsednik Saveza Dragan Lazić imenovan je za delegata ŠSS u svetskoj i evropskoj šahovskoj federaciji ( FIDE i  ECU).

Foto: Šahovski savez Srbije

Na sednici je razmatrana i vrlo složena aktuelna finansijska i organizaciona struktura situacija Saveza. Usvojen je i prvi paket mera racionalizacije, a članovi UO odrekli su se dnevnica i putnih troškova sve dok se finansijska situacija ne popravi. Iskazano je potpuno jedinstvo u delu potrebe formiranja sponzorskog pula, kao i ozbiljnog aktiviranja svih resornih komisija i odbora Saveza. Razmatrani su izveštaji sudija kao i finansijski izveštaji sa održane prve ženske i prve muške lige Srbije i zatražena dopuna finansijskog izveštaja.

U narednih 7 dana predstoje veoma važni razgovori sa Ministarstvom omladine i sporta, kao i sa sponzorima i hotelima, potencijalnim domaćinima ženskog i muškog seniorskog šampionata. Zbog vrlo složene finansijske situacije još uvek je potpuno neizvesno održavanje ovih šampionata.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija