• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dopisnici Informera

28.10.2020

15:15

KORONA DIVLJA PO CELOJ SRBIJI! NOVA ŽARIŠTA KRAGUJEVAC I ŠABAC, ALI POLOVINA ZARAŽENIH IZ BEOGRADA!

Društvo

KORONA DIVLJA PO CELOJ SRBIJI! NOVA ŽARIŠTA KRAGUJEVAC I ŠABAC, ALI POLOVINA ZARAŽENIH IZ BEOGRADA!

Podeli vest

U poslednja 24 sata u Srbiji su registrovana rekordna 1.053 nova slučaja inficiranja koronavirusom. Od toga najviše, čak 56 odsto, novoobolelih je iz Beograda, ali ono što najviše brine je da to više nije jedino žarište opakog virusa u našoj zemlji.

Prema najnovijim podacima, u Beogradu su u protekla 24 sata inficirane 642 osobe, a broj novih slučajeva raste i u ovim gradovima: Novi Sad 68, Kragujevac 54, Šabac 39, Požarevac 30, Niš 26, Valjevo 24, Kraljevo 21...

Podsetimo, u Srbiji je do 15 časova 28. oktobra 2020. godine registrovano ukupno 42.208 potvrđenih slučajeva kovid 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 9.690 osoba od kojih kojih je 1.328 pozitivno. U poslednja 24 sata preminulo je 5 osoba

Do 15 časova u Republici Srbiji na koronavirus testirano je ukupno 1.308.639 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Na respiratorima je trenutno 39 pacijenata, dok je ukupan broj preminulih 803.

Korona otkrivena kod šestoro zaposlenih u novosadskim vrtićima

U Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ otkriveno je šest slučajeva zaraženih korona virusom kod zaposlenih. Zbog toga je od danas u svim vrtićima te ustanove na snazi nova mera koja podrazumeva da roditelji ne ulaze u objekte vrtića, već da decu predaju osoblju, na ulazu

Foto: informer.rs

 

U pojedinim osnovnim i srednjim školama Novog Sada nekoliko učenika je u samoizolaciji iz predostrožnosti, jer su bili u kontaktu sa zaraženim osobama. U Osnovnoj muzičkoj školi „Josip Slavenski“ i u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Petrovaradinu, u kojima su prošle nedelje pojačane mere zaštite zbog registrovanih slučajeva virusa, nema povećanja broja zaraženih.

Inače, juče je u Novom Sadu registrovano 73 novozaraženih korona virusom


Treći talas korona viruasa nije zaobišao ni Braničevski okrug

U Požarevačkoj kovid bolnici trenutno se na Infektivnom odeljenju na lečenju nalazi 25 pacijenata iz Braničevskog okruga sa simptomima koji ukazuju na infekciju korona virusom. Kod devetoro je potvrđeno rezultatima uzorkovanja da su pozitivni na virus COVID 19, dok se za ostale još uvek očekuju rezultati, za Informer je potvrđeno u Opštoju bolnici u Požarevcu.

-,, Među zaraženim pacijentima ima onih koji su na kiseoniku , dok za sada potrebe nema za respiratorima. Među zdravstvenim radnicima inficirano je njih šest, od kojih se dva radnika naleze na bolničkom lečenju, kaže dr Danko Nikolić v.d.direktora Opšte bolnice Požarevac.

Inače u odnosu na proteklu nedelju beleži se znatno veći porast inficiranja koronavirsom na ovom području , pa se iz ove zdravstvene ustanove apeluje na veću odgovornost građanja u poštovanju mera zaštite a posebno se naglašava izbegavanje većih skupova. Situacija je veoma ozbiljna i svako opuštanje građana moglo bi dovesti do pogoršanja epodemiološke situacije , ističu u Opštoj bolnici u Požarevcu koja se i dalje nalazi u kovid sistemu bonica u Srbiji.

Foto: V. J.

 

U Srednjem Banatu 42 nova slučaja
   

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Zrenjaninu, u poslednjih sedam dana na području pet Srednjobanatskih opština, registrovano je 42 novozaraženih Covidom 19, što je ukupno 437 od proglašenja pandemije.

Trenutno se na bolničkom lečenju nalazi šest pacijenata, do se u kućnoj izolaciji nalazi 54 lica, obolelih od korona virusa, a do sada je testirano ukupno 3.840 lica

Od proglašenja epidemije, u Zrenjaninu je registrovano ukupno 343 zaraženih, u samom gradu 251 i okolnim nadeljenim mestima 92 lica, u Žitištu ukupno 32, Novom Bečeju 24, Novoj Crnji 22 i i Sečnju 16 obolelih od Covida 19.

Povećava se broj zaraženih u Zlatiborskom okrugu

U poslednjih 24 sata u Zlatiborskom okrugu COVID-19 je potvrđen kod 31 osobe i to u Prijepolju 14, Požegi 6, po tri osobe u Кosjeriću i Užicu, u Arilju i Priboju po dve osobe i u Čajetini je inficirana jedna osoba

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 2.843 slučajeva infekcije virusom na teritoriji Zlatiborskog okruga i to Užice – 885; Požega – 349; Prijepolje – 317; Priboj – 289; Arilje – 209; Bajina Bašta – 196; Nova Varoš – 187; Sjenica – 171; Čajetina – 165 i Кosjerić –
75. 

U Opštoj bolnici Užice hospitalizovano je 4 pacijenta pozitivna ili suspektna na Covid 19, od tog broja sva 4  pacijenta su na intenzivnoj nezi od kojih su 2 na
respiratoru. U Covid bolnici u Krčagovu je 62 pacijenta.

Foto: AP PHOTO

 
Korona u Rasinskom okrugu zarazila još 32 lica

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac za danas su za teritoriju Rasinskog okruga stigla 32 nova pozitivna rezultata na prisustvo virusa Covid19 . U Kruševcu je 14 novih slučajeva, u Aleksandrovcu 13, na teritoriji opštine Trstenik 3 i po jedan u opštinama Brus i Varvarin.

Na infektivnom odeljenju kruševačke Opšte bolnice je hospitalizovano 35 pacijenata, 4 više nego juče. U Rasinskom okrugu Inficirano je 7 učenika (Trstenik 5, Aleksandrovac 1 i Kruševac 1) i tri nastavnika (1 u Kruševcu i 2 u Trsteniku). 

Foto: R. B.

 

Od početka epidemije iz marta do danas inficirano je 1.778 osoba. Pod zdravstvenim nadzorom su 5.143 osobe iz okruga, a kao izlečeno je označeno 1.476 osoba .

Od posledica izazvanih prisustvom virusa covid19, u Rasinskom okrugu preminulo je 55 osoba i to 40 muškaraca i 15 žena, od kojih 32 u Kruševcu, 9 u Varvarinu, 2 u Ćićevcu, 3 u Aleksandrovcu, 6 u Trsteniki i 3 u Brusu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija