• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

30.10.2020

22:30

ISPORUČENI MOĆNI OKLOPNJACI IZ RUSIJE  Stigli tenkovi T-72MS 'beli orao'

Društvo

ISPORUČENI MOĆNI OKLOPNJACI IZ RUSIJE Stigli tenkovi T-72MS 'beli orao'

Podeli vest

Prvi modernizovani tenkovi T-72 koje je Ruska Federacija poklonila Srbiji stigli su u našu zemlju! Na vojni aerodrom u Batajnici u sredu su velikim ruskim transportnim avionima počeli da stižu prvi od 30 doniranih tenkova T-72MS "beli orao", objavio je "Sputnjik".

Ruska donacija rezultat je sporazuma o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Rusije koji su postigli predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Vladimirovič Putin. Ono što je za našu zemlju posebno važno jeste da ovi tenkovi stižu potpuno sređeni i opremljeni, a naše oklopne jedinice zahvaljujući toj donaciji biće značajno unapređene i ojačane.

- U okviru vojno-tehničkog sporazuma, Srbija je od Rusije, pored ovih tenkova, dobila i druga oklopna vozila, 30 oklopnjaka BRDM-2, od kojih su neki već stigli u Srbiju. I tenkovi i BRDM modernizovani su pre nego što su isporučeni Vojsci Srbije", naveo je "Sputnjik".

Ruski vojni ekspert Fjodor Boldirjov ocenio je da tenkovi T-72 koje Srbija dobija i naš tenk M-84 "imaju zajedničku bazu sovjetskog T-72, ali i niz zajedničkih novih komponenata i agregata ruske proizvodnje".
- To će im olakšati zajedničku eksploataciju u Srbiji. Imajući u vidu uslove Balkana, Srbiji nisu ni potrebni savremeniji tenkovi - rekao je Boldirjov.

Vazduhoplovni portal "Tango siks" objavio je da je prethodnih dana više ruskih transportnih aviona sletelo na aerodrom u Batajnici noseći opremu za modernizaciju "migova 29", ali i tenkove.

Šta je sve Srbija nabavila od Rusije

* "migove 29"
* helikoptere Mi-17 (transportne)
* helikoptere Mi-35 ("đavolje kočije")
* PVO sistem "pancir"
* tenkove T-72
* oklopna vozila BRDM-2

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 3 godine

СВЕ ЈЕ ТО ЛЕПО И ДОБРО,АЛИ БЕЗ БАР С300,А ЈОШ БОЉЕ С400 НИШТА НИСМО НАПРАВИЛИ.ШУПЉИ СМО ЈЕР НАС И ДАЉЕ МОГУ БОМБАРДОВАТИ СА 10-15 000 МЕТАРА А МИ ИМ НЕМОЖЕМО НИШТА !!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija