• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

02.11.2020

20:32

REČI DOKTORA TIODOROVIĆA ODJEKUJU! Morate da ČUJETE ono što je rekao za koronu u NAREDNIM DAIMA!

Društvo

REČI DOKTORA TIODOROVIĆA ODJEKUJU! Morate da ČUJETE ono što je rekao za koronu u NAREDNIM DAIMA!

Podeli vest

Doktor Tiodorović je naveo daje stanovništvo opomenuto da brine o svom zdravlju

Broj novozaraženih korona virusom u Beogradu prelazi u eksponencijalni porast, u Vojvodini i delu zapadne Srbije je izrazito povećanje broja zaraženih, dok se u Nišu epidemiloška situacija još može oceniti kao nesigurna, ali sa tendecijom da pređe u nepovoljnu.

To je danas novinarima rekao epidemiolog Branislav Tiodorović, koji je poručio da niko od medicinskih stručnjaka u Kriznom štabu ne zagovara uvođenje policijskog časa dokle god može da se kontroliše situacija.

Naveo je da je u Beogradu između 60 i 70 odsto ukupnog broja pozitivnih.

- Severni deo Srbije, Vojvodina, Novi Sad, ali i deo zapadne Srbije, Šabac, Valjevo, Čačak, ima jedno izrazito povećanje i tamo se očigledno epidemija kreće jednom tendencijom značajnijeg porasta - rekao je Tiodorović.

Foto: printscreen RTS

Kako je naveo, u Nišu i na celoj teritoriji jugoistočne Srbije danas je 91 novozareženi, dok ih je pre dva dana je bilo 78 što, kaže, nije veliko povećanje, te da je u Juri nešto bolja situacija poslednjih dana.

Upozorio je da se situacija i ovde gde se čini da je nešto povoljnija nego na severu zemlje može promeniti svega za nekoliko dana. Rizik po zdravlje je, kaže, i prelazak stanovništva u pograničnom delu sa Severnom Makedonijom i Republikom Srpskom zarad nabavke potrepiština.

- Dovoljno je ovo što se dešava na jugu Srbije, Vranje Bujanovac, Preševo, pelaze granicu, idu u Severnu Makedoniju da bi se se snabdeli jeftinijim benzinom i potrepštinama. To se dešava u Mačvi i Podrinju u odnosu na Republiku Srpsku. To su veliki rizici - rekao je Tiodorović.

Naveo je da je stanovništvo opomenuto da brine o svom zdravlju.

Kaže da se zalaže za to da se sagleda i ocenjuje i procenjuje epidemiološka situacija prema lokalnoj sredini, odnosno ne samo prema apsolutnim brojkama, nego po ponašanju stanovništva i radu lokalne samouprave u kontroli bez koje nema ni sprovođenje mera.

Foto: Informer/Marko Đoković

Naveo je da, ako se u nekoj lokalnoj sredini ne sprovode mere prilikom organizovanja događaja, ili u kafićima i splavovima, moraju da se uvedu i neke strože mere sve do toga da obezbedite da nema kontakata.

- To je možda lakše reći nego učiniti, ali ćemo morati da učinimo sve da bi smanjili mogućnost širenja infekcije - poručio je Tiodorović.

Rekao je da predstojeće dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti neće doneti velike promene, ali da će omogućiti veću kontrolu.

ONI BI POSEBNO TREBALO DA SE ČUVAJU! Ljudi koji se bave OVIM POSLOM imaju 5 puta veći rizik da dobiju KORONU, a nisu zdravstveni radnici!

Kaže da se od početka bio za to da stanovništvo mora da dobije potpunu, pravovremenu i realnu informaciju i da zna koliko u njegovom gradu ima pozitivnih.

Poručio je da ne treba da stvaramo kod naroda nepotreban strah, jer nam nije potrebna panika, nego je potrebno da budemo oprezni, koncentrisani, solidarni i spremni da sprovodimo sve mere kako bismo smanjili rizik obolevanja.

On je rekao da je važno da obrazovni sistem funkcioniše, da se do sada dobro sprovodi model kontrole škola i vrtića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 3 godine

Ajde više Tiodoroviću, dokle ćeš da nas gnjaviš sa tim tvojim izjavama. Dosadio si i Bogu i ljudima. Sakupi te tvoje hipohondere i zatvorite se u neki nuklearni bunker, i ne izlazite do 2033.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija