• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

03.11.2020

11:22

UTORAK JE DAN KADA SE BELEŽE NAJCRNJE BROJKE! Danas možemo dostići cifru OD 2.500 NOVOZARAŽENIH!

Društvo

UTORAK JE DAN KADA SE BELEŽE NAJCRNJE BROJKE! Danas možemo dostići cifru OD 2.500 NOVOZARAŽENIH!

Podeli vest

Rekordi po broju zaraženih od koronavirusa ređali su se prethodnih dana, a prema nekom nepisanom pravilu utorak je crni dan kada je reč o koroni u Srbiji, te je pretpostavka da danas možemo da dostignemo cifru od 2.500 novoobolelih za samo 24 sata

Da to nije samo pretpostavka, već da zaista može da nas sustigne takav scenario upozorio je juče i epidemiolog dr Predrag Kon.

- Ako smo u subotu za petak imali 980 novozaraženih u Beogradu, ja sam za Beograd rekao da za 10 dana možemo da dođemo do 2.000 zaraženih za 24 časa, za Srbiju je to znatno više - pojasnio je on.

Foto: informer.rs

U danima pred nama bližimo se hrvatskom i slovenačkom scenariju, a ove dve susedne zemlje su u pravoj korona kataklizmi! Naime, kada se njihovi rekordi "prevedu" na naš broj stanovnika, to bi zapravo značilo da nam preti i više od 6.000 novozaraženih za dan! Više pročitajte OVDE.

U svakom slučaju, ako je ovakva slika o kojoj priča dr Kon veoma moguća samo za Beograd u narednim danima, onda je očekivano da već koliko danas pređemo 2.000 novozaraženih za celu Srbiju i da dođemo čak do cifre od 2.500.

Zašto je utorak najcrnji dan

Po nekom nepisanom, ali ustaljenom pravilu utorak je dan kada se beleži čak i do tri puta više zaraženih nego ponedeljkom.

Da je to što ponedljkom imamo pad samo varka, često je govorio dr Predrag Kon, a ovo je objašnjenja - kako se vikendom testira manji broj ljudi manje je i zaraženih, a rezultati obuhvataju vremenski period od 24 sata tako je logičan sled da utorak bude crni korona dan.

Ovo pravilo najbolje ilustruje situacija s početka prošle nedelje. Naime, u ponedeljka, 26. oktobra, imali smo 341 novi slučaj, dok je u utorak, dakla samo dan kasnije registrovano čak 1.053 novoobolelih.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji su juče na koronavirus bile pozitivne 802 osobe. Ako tu vrednost utrostručimo po šablonu karakterističnom dobićemo oko 2.400 novoobolelih za samo 24 sata!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija