• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Blic

18.11.2020

14:43

SRBIJU OD POLICIJSKOG ČASA DELE JOŠ SAMO TRI MERE! Ne smanji li se skok zaraženih korona virusom, SLEDI OVAJ SCENARIO!

Društvo

SRBIJU OD POLICIJSKOG ČASA DELE JOŠ SAMO TRI MERE! Ne smanji li se skok zaraženih korona virusom, SLEDI OVAJ SCENARIO!

Podeli vest

Srbija je od juče u pooštrenom režimu mera u borbi protiv širenja korona virusa, a stručnjaci, predstavnici vlasti i članovi Kriznog štaba veruju da će nove mere dati rezultate i da bismo sledeće nedelje mogli da imamo manji broj novih slučajeva zaraze

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je danas da se, u slučaju da ne dođe do smirivanja epidemiološke situacije, neće čekati 1. decembar za uvođenje novih mera, a epidemiolog dr Branislav Tiodorović je otkrio i koje bi to restrikcije mogle da stupe na snagu.

Kako je istakao za Telegraf, potrebno je, međutim, najmanje nedelju dana da postojeće mere daju efekat, kao i da se pravi rezultat najbolje vidi za 10 do 12 dana. On je istakao da su pre svega u opciji tri nove mere.

Novo skraćivanje radnog vremena

Foto: Informer DN

- Svakodnevno se prati situacija, nju medicinski deo Kriznog štaba konstantno analizira, a ukoliko postojeće mere ne daju efekat, postoji mogućnost za uvođenje novih. Tu ne mislim na policijski čas. O tome se ne razmišlja. Ali ako nastavi da raste broj obolelih, moraćemo da razmišljamo o još nekim merama. Ono što bi još moglo da se uradi, to je dodatno skraćenje radnog vremena - rekao je Tiodorović za Telegraf.

Ko radi od kuće, ne šalje decu u vrtić

Foto: pexels.com

akođe, nije isključeno da se preporuči da svako ko može radi od kuće, i da se deca ne vode u vrtić, već da idu samo sa potvrdom roditelja da moraju da rade.

Ova mera je, inače, već primenjena u nekim gradovima i opštinama poput Niša, Temerina i Vrbasa.

Ograničen broj putnika u prevozu

Foto: Tanjug

- Ono što je veliki problem, jeste saobraćaj. U gradskom prevozu bi strogo trebalo poštovati broj osoba koji može da bude, distancu među putnicima, i da može da se sedi samo na označenim sedištima. Svi veliki gradovi imaju taj problem, Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, ali to treba da važi za sve gradove, a pogotovo za one firme koje imaju oragnizovan prevoz zaposlenih - objašnjava prof. dr Tiodorović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasko Imanjitz

pre 3 godine

znaci , sve vlade su potplacene od svetskih kriminalnih banaka da politicki rade u sluzbi ujedinjene robovlasnicke genetski prioritetne klasno diskriminativne okrunjene oligarhije koja zivi i parazitira na grbaci naroda eksploatisuci radnicku klasu , pljackajuci sve zemlje i radnicku naucnu inteligenciju , a sada se plasite pobune naroda i svrgavanja svetske robovlasnicke pedofilske oligarhije vase monarhisticke mafije koja upravlja britanijom , saudijskom arabijom i vatikanom , plasite se pobune robova i radnicke klase , pustile ste virus na robove i radnicku klasu , plasite se dolaska nove istinske socijalne revolucije i novog Staljina na vlast koji ce parazitskoj robovlasnickoj rimskosolomonskoj burzoaziji i njihovom primitivnom dzet setu da ocita lekciju za pamcenje .

vladimir

pre 3 godine

A za koji andrak je penzionerima dozvoljeno celodnevno vozikanje prevozom?Em ga neplacaju em u svakom prevoznom sredstvu cine 60-70% putnika.

Dragana

pre 3 godine

A zašto vi botovi medijski konstantno vršite psihološku agresiju na ovaj narod?Zatvorite se prijatelji,zakopajte se tri metra pod zemlju nas zatvarati više nećete.Potpuno ispiranje mozgova,apsolutno onepismenjavanje dece i cele nacije.Sram vas bilo.Pri tom ne mislim da sam nedodirljiva.Hronični sam bolesnik i baš iz tog razloga hoću da živim,pa ako se zarazim zaraziću se na poslu gde provedem deset sati u kontaktu sa stotinu ljudi.I sve je to u redu ali prestanite više pretiti ljudima.

Stevan

pre 3 godine

Virus kao i svi do sada jeste opasan ako se ne leči kako treba, a ova sadistička kovid diktatura ima za cilj da nas sve napravi na robove koji žive da bi samo radili za koru hleba. Oni ( pre svega naši stari neprijatelj ?? ) nam prave da prestanemo da živimo kako ne bi smo umrli,mi to preplašeni, bez upotrebe svog mozga prihvatamo, a novinari im pomažu svojski kao da oni nemaju decu i kao da nisu radnička klasa. Neka nas zatvore valjda ćemo shvatiti da sve ovo nema smisla i da treba da se borimo za svoja prava mi, da to neće niko umesto nas.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija