• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

25.11.2020

08:00

DIGITALNA UČITELJICA SA DUŠOM! U okviru kampanje "Žene, ne gubite vreme! osmišljena i moderna nastava!

Društvo

DIGITALNA UČITELJICA SA DUŠOM! U okviru kampanje "Žene, ne gubite vreme! osmišljena i moderna nastava!

Podeli vest

Mlada nastavnica Sonja Vuković pokrenula je veb-sajt "Učiteljica", nudeći usluge individualnih i grupnih onlajn časova za predškolce i osnovce. S vremenom je to postalo nešto mnogo više od školskih časova

- Zvuči kao zaboravljena stvar da se neki biznis pokreće vođen plemenitim ljudskim i univerzalnim vrednostima - radi pomoći drugima, posebno deci. Ali ako se to desi, bude i te kako prepoznato kao čisto i počne da se odmotava kao klupko - svedoči Sonja, koja je roditeljima osnovaca ponudila da posredstvom interneta radi sa njihovom decom.

Digitalni obrazovni alati nude mnogo mogućnosti i kreiranje vrlo interesantnog i korisnog sadržaja koji omogućava deci da kroz ovaj vid nastave usvajaju nova znanja ili utvrđuju postojeća.

- Ono što sam uočila kao nedostatak onlajn časova jeste odsustvo manuelnog rada. Mlađoj deci treba nešto opipljivo, doslovce. Tako smo došli na ideju da napravimo magične kutije koje šaljemo deci. U njima su različiti materijali, bojice, plastelin... Kada se sa klincima spoji posredstvom interneta, počinje igra, zapravo - učenje kroz igru - opisuje Sonja.

Ona kaže da je sve počelo je sa klasičnim časovima, a onda se ispostavilo da đaci ne mogu da zamisle svoju nedelju bez interakcije sa Sonjom.

- U početku je fokus bio na praćenju i podršci, tačnije na tome da se s decom rade lekcije iz školskih predmeta koji im nisu prijemčivi. Onda smo pravili plan i program kako da dete poboljša svoje veštine. To je posle preraslo u radionice. Verujem kako posao učiteljice i jeste da uoči i spozna šta se krije u srži jednog deteta - napominje Sanja.

Veb-sajt je pokrenut nakon uvođenja vanrednog stanja. Danas je ovaj projekat prerastao u edukativni centar za onlajn nastavu. Pored Sonje, na realizaciji usluga radi tim mladih i talentovanih učiteljica, kao i nastavnika stranih jezika. Sonja je upotrebila znanja svog supruga iz oblasti informacionih tehnologija i marketinga. Napravila je novi tip internet usluge i vrlo brzo naišla na odličan odziv roditelja, potom i kompanija koje imaju želju da baš učiteljice iz edukativnog centra "Učiteljica" rade sa decom zaposlenih.

Tim edukativnog centra "Učiteljica" vredno radi na kreiranju novih usluga, ali i digitalnih proizvoda koji mogu pomoći deci i roditeljima. Sve usluge i proizvodi usmereni su na dve ciljne grupe - roditelje, koji kao fizička lica potražuju usluge edukativnog centra, kao i kompanije, koje kao benefit za svoje zaposlene angažuju edukativni centar "Učiteljica".

Kampanja "Žene, ne gubite vreme" sprovodi se u okviru Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva pokrenutog od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj. Glavni cilj kampanje je promocija ove i sličnih preduzetničkih ideja srpskih preduzetnica, ali i ohrabrivanje i podrška ženama u realizaciji njihovih inovativnih poslovnih planova.


Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija