• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.11.2020

08:03

Ružić: Namera je da ne bude izgubljen nijedan dan, a kamoli godina u obrazovnom procesu

Društvo

Ružić: Namera je da ne bude izgubljen nijedan dan, a kamoli godina u obrazovnom procesu

Podeli vest

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da je namera da ne bude izgubljen nijedan dan obrazovnog procesa, a kamoli godina.

"Ovo je stvar od nacionalnog interesa i ne smemo izgubiti nijednu generaciju iako su okolnosti ovakve. Očekujemo da do završetka raspusta i dolaska vakcine pobedimo koronu i da drugo polugodište nastavimo u redovnijem maniru sa nastavnim procesom", rekao je Ružić za televiziju Prva.

Ružić je, govoreći o obolelima u školama, rekao da brojke nisu zabrinjavajuće, kao i da je obrazovni sistem pokazao svu vitalnost.

Prema njegovim rečima, škole nisu mesto gde dolazi do preterane transmisije virusa, ali da je zbog opšte situacije vlada donela uredbu da se učenici starijih razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola prebace na online nastavu.

"Sadržaji se snimaju po mesec dana unapred za online nastavu i tu nema problema. Ministarstvo prosvete je pripravno i spremno da se svakog dana prebacimo na model online nastave,kao što je bilo i u vreme vanrednog stanja", rekao je Ružić.

Upitan da li će se i učenici nižih razreda prebaciti na tu vrstu nastave, on je rekao da se vodi računa o tome šta kažu zdravstveni radnici, kao i da virus nije takav da ostaje u toj populaciji.

"Čak se govori i da nije prenosiv i da ne ugrožava integritet dece mlađe od 12 godina. Uveren sam i da će i vlada uraditi sve da se što pre nabave vakcine i da ćemo u januaru ući u fazu saniranja problema", rekao je Ružić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija