• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.11.2020

10:36

CRNE BROJKE I JUTROS STIŽU IZ VOJVODINE Klinički centar primio rekordan broj obolelih od korone na lečenje

Društvo

CRNE BROJKE I JUTROS STIŽU IZ VOJVODINE Klinički centar primio rekordan broj obolelih od korone na lečenje

Podeli vest

Klinički centar Vojvodine primio je prethodne noći najveći broj pacijenata na bolničko lečenje sa kovid 19 potvrđenom virusnom infekcijom, od početka epidemije, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Kako se navodi, u prethodna 24 časa u Kliničkom centru Vojvodine je hospitalizovano 52 pacijenta sa potvrđenom kovid-19 virusnom infekcijom.

Trenutno, u Kliničkom centru Vojvodine se leči 359 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa.

Od toga, kod 23 pacijenta s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu invazivne mehaničke ventilacije.

Kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su oboleli od virusa kovid-19, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 27 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa kovida-19.

S obzirom na porast broja hospitalizovanih pacijenata KCV je bio prinuđen da obezbedi dodatne smeštajne kapacitete kao i da reorganizuje Ljudske resurse unutar svojih organizacionih jedinica.

Trenutno u kovid sistemu su: Klinika za infektivne bolesti, Klinika za medicinsku rehabilitaciju, Klinika za abdominalnu hirurgiju, Klinika za urologiju, Klinika za plastičnu hirurgiju, Klinika za maksilofacijalnu hirurgiju, Klinika za otorinolaringologiju, Klinika za ortopoedsku hirurgiju i traumatologiju, Klinika za neurohirurgiju, Klinika za vaskularnu hirurgiju kao i Klinika za anesteziju intenzivnu terapiju i terapiju bola.

Urgentni centar, Specijalistička poliklinika i preostali hospitalni deo KCV funkcionišu kao non kovid jedinice.

KCV je još jednom apelovao na građane da pomognu zdravstvenom sistemu i Kliničkom centru Vojvodine te da se obavezno pridržavaju svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija