• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.12.2020

07:40

USKORO NAS OČEKUJU OŠTRIJE MERE! Medicinski deo Kriznog štaba SASTAVIO PREDLOG, čeka se ODLUKA VLADE!

Društvo

USKORO NAS OČEKUJU OŠTRIJE MERE! Medicinski deo Kriznog štaba SASTAVIO PREDLOG, čeka se ODLUKA VLADE!

Podeli vest

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da su na sednici Kriznog štaba za borbu protiv korone u ponedeljak izneti predlozi za uvođenje oštrijih mera, dodajući da očekuje da će takva biti i nova odluka države


"Imali smo na sednici Kriznog štaba različite predloge i preporuke koje će biti sažete u pisanoj formi i predate predsednici Vlade Ani Brnabić kao zvanična preporuka. Predlozi idu u pravcu još oštrijih mera", rekao je sinoć Ružić za TV Vojvodina.


Prema njegovim rečima, situacija je alarmantna i "apsorbciona mogućnost" bolnica se smanjuje, ne zbog manjka kapaciteta, već zato što je, "kako je on razumeo", oko 10 odsto zdravstvenih radnika zaraženo.

"Svakako ova preporuka zdravstvenog dela Kriznog štaba biti pretočena i u odluku Vlade Srbije u, prepostavljam, vidu oštrijih mera imajući u vidu brojke koje dobijamo", naveo je ministar.

Govoreći o primeni mera u školama, on je naglasio da prelazak na onlajn nastavu ne predstavlja zatvaranje škola, napominjući da vaspitno obrazovni proces neće stati.

"Mi smo na osnovu preporuka zdravstvenog dela Kriznog štaba doneli ovakvu Uredbu zbog genaralnog epidemiološkog stanja u društvu. Ako bi se gledala situacija u obrazovnom sistemu ona ne da nije alarmantna, nego nije ni problematična, pa nije ni ukazivala na potrebu da se nešto tako uradi", rekao je Ružić.

Foto: Tanjug

Branko Ružić

Komentrišuci zahteve nekih sindikata da se onlajn nastava uvede i za niže razrede osnovne škole, on je rekao da se tome protivi.

"Kad je reč o nastavi od prvog do četvrtog razreda, to je procena pre svega obrazovne struke, uvažavajući epidemilošku situaciju, znamo da je tamo najmanja transmisija virusa. Elementarna pismenost, radne navike, stiču se u najmlađim starosnim dobima", istakao je ministar.

Komentarišuci slucaj iz okoline Kladova, gde je direktorka osnovne škole kaznila učiteljicu jer su se deca rukovala u dvorištu, on je rekao da je inspekcija bila tamo i da će sutra biti poznat izveštaj, ali, kako je dodao, "ako je samo to bio problem onda ga i nema" i ta odluka nece postojati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20