• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.12.2020

09:19

NOVE MERE DANAS ILI SUTRA, IMAĆU SASTANAK SA VUČIĆEM! Brnabić: Prema brojevima jutros u 8 sati, čini se da će biti TEŽAK DAN!

Društvo

NOVE MERE DANAS ILI SUTRA, IMAĆU SASTANAK SA VUČIĆEM! Brnabić: Prema brojevima jutros u 8 sati, čini se da će biti TEŽAK DAN!

Podeli vest

Premijerka je, govoreći o jučerašnjoj sednici Kriznog štaba, izjavila da je raspravljano o novim merama, a da su mišljenja različita

- Pratimo situaciju u celoj Evropi, uvođenje i relaksaciju mera u EU i šire i vodimo se i time u odnosu na našu situaciju. Posle ovog gostovanja imam sastanak sa Vučićem i zajedno ćemo razmotriti neke mere, a da li ćemo ići na restriktivnije mere, videćemo i od današnjeg broja zaraženih - kaže premijerka.

Ističe da, prema brojevima u 8 sati jutros, čini se da će dan biti težak, ali ne težak kao prošli utorak.

- Ja ću danas imati sastanak sa Vučićem da zajedno razmotrimo neke od predloženih mera, kao i ustavnost tih mera, tako da verujem da ćemo danas izaći sa novim merama, ako ne danas onda sutra. One će biti restriktivnije, a da li ćemo ići na najrestriktivnije zavisiće i od toga kako će danas tokom dana izgledati brojevi, pre svega novozaraženih. Obično je utorak izuzetno težak dan - rekla je premijerka za RTV Pink.

Foto: printscreen RTV Pink

Ana Brnabić

- Sa presekom jutros u osam sati deluje da će biti težak dan, ali nije kao utorak prošle nedelje, nije takav skok. Neke mere već daju rezultate, ali pitanje je da li želimo ovim tempom ili želimo da idemo restriktivnije pa da brže završimo - rekla je ona.

Navodi da su urađene izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zarazne bolesti kako bi moglo da se reaguje brže, efikasniji, da se pišu mandatne kazne.

- Na žalost i tu smo videli kontradiktornost u odnosu na naše političke neistomišljenike. Ustavnom sudu su već stigle dve inicijative o ustavnosti novog zakona, jer misle da nije u skladu sa Ustavom. Te dve incijative jedna od Dveri, a druga od pokreta Živim za Srbiju - navela je ona.

"Opozicija zloupotrebljava koronavirus u političke svrhe"

Kada je reč o napadima i mešanju politike u borbu protiv epidemije, premijerka kaže da ona nema ništa protiv političkih borbi, sukobljavanja mišljenja, ali da je sada to po strani u većini zemalja sveta, jer opozicija ovako težak trenutak ne želi da koristi.

- Mislim da je to krajnja politička neodgovornost i licemerje, kao i zloupotreba epidemije u političke svrhe. Koristi se težak trenutak kada ne želimo da se bavimo ovakvim zloupotrebama i odgovaranjem na ovakve napade političkoj grupaciji okupljenoj oko Dragana Đilasa - kaže premijerka.

Ističe da država nema vremena da se time bavi jer se bavi životima ljudi.

- Kasnim na ovu emisiju jer sam sa SZO dogovarala sastanak sa njima, u 16h razgovaramo sa "Fajzerom" oko vakcine, juče smo razgovarali sa Rusima, posle emisije idem na sastanak sa Vučićem koji je u subotu pisao Si Đinpingu za kinesku vakcinu - kaže premijerka.

O vakcinama

Kada je reč o vakcinama, Brnabić kaže da na tome radi ceo državni tim, a da Vučić koristi sve svoje političke veze, kojima su na početku epidemije nabavljani respiratori, pa o njima danas ne brinemo.

- Pregovaramo i o proizvodnji neke od vakcine u Srbiji i zaista ne znam da bi neko mogao da da više od sebe, nego što mi dajemo u ovom trenutku. Radimo posao svim srcem, a Vučić nam je dao zadatak da pregovaramo sa svim partnerima. Specifični smo kao narod jer bi neko hteo da primi američku, neko kinesku, neko samo rusku vakcinu. Kako god bilo, mi želimo da našim građanima obezbedimo sve ove vakcine - kaže premijerka za "Novo jutro".

"Ići ćemo na 25.000 testiranih za 24 sata. Dnevno na testove potrošimo oko 700.000 evra"

Kada je reč o zdravstvenom sistemu Srbije i navodima da je on "pukao", Brnabić kaže da svaki ljudski život znači, a da joj brojevi preseka deluju strašno i užasno.

- Strašno je kada nam premine 45 ljudi, ali se i pored toga Srbija uspešno bori, ako se poredimo sa, recimo Severnom Makedonijom. Moramo da pogledamo i druge zemlje da bismo rekli "fenomenalno se borimo". Obezbedili smo testove, bolničke krevete, neinvazivne respiratore, i naša smrtnost je manja. Hrvatska, u apsolutnim brojevima, ima više preminulih od Srbije, BiH koja je 2x manja od Srbije ima mnogo više preminulih od naše zemlje. Bugarska ima 3.814 preminulih o korone. Mi, s druge strane, imamo mnogo više testiranih od drugih zemalja i u to ulažemo velike resurse - kaže premijerka.

Foto: printscreen RTV Pink

Ana Brnabić

Podseća da se grade dve kovid bolnice u koje se ulaže 80 miliona evra, kupuje se zaštitna oprema, nabavljaju se lekovi... Trudićemo se, kaže, da idemo na preko 25.000 testiranih dnevno jer je to spas. Kod nas se, dodaje, na rezultat čeka 12 sati.

- Na 100.000 stanovnika imamo najviše urađenih testova u regionu, a druga posle nas je Slovenija. Samo na testove potrošimo nešto više od 700.000 evra dnevno - kaže premijerka.

Infrastrukturni projekti ne staju

Kada je reč o BDP-u, premijerka kaže da je bilo važno da se nastave infrastrukturni projekti, paralelno sa borbom protiv virusa, a pre svega projekti zdravstva.

- Pokrenut je projekat 1 milijarda evra u zdravstvu i svi su se tada smejali! Rast BDP znači rast plata, penzija i kvaliteta života. U ovom trenutku radimo na izgradnji KCS, radimo rekonstrukciju Infektivne klinike, radimo na izgradnji Dedinja 2, na izgradnji opštih bolnica u Prokuplju, Vranju, Smederevskoj Palanci, rekonstruišemo velike domove zdravlja poput onog u Valjevu i Novom Sadu, radimo na Tiršovu 2 za koju će u martu biti postavljeni temelji. U petak je potpisan ugovor za KCV - kaže Brnabić.

Ističe da je najmanje 15 gradilišta na teritoriji cele Srbije.

- Završićemo ovu borbu kao jača zemlja, sa jačim zdravstvenim sistemom. Teško je zdravstvenim radinicima, oni su sve dali nama i trudili smo se od 2015. da im pomognemo i damo im veće uslove i bolje plate - kaže premijerka.

Povećane su plate za 65 odsto specijalistima, medicinskim sestrama veće su 65 odsto više, "iako su i danas sramotno male".

- Bilo je teško povećati ih jer smo bili suočeni sa bankrotom zemlje. Danas nam ti isoti koji su doveli do toga da medicinske sestre imaju 35.000 dinara, sada kažu da je sramota da imaju 55.000 dinara. Neverovatno je da neko uopšte sebi dopusoti takvu stvar. Kažu da te plate treba da su 1.000 evra! I treba, treba da su mnogo više, ali što to niste učinili? - zapitala je Brnabić.

Ističe da predsednik Vučić vidi širu sliku i da je snaga Srbije u timskom radu. Kaže da je video da će nama dve kovid bolnice biti potrebne u novembru i decembru i na vreme je pokrenuo projekat.

Na pitanje o naslovu u dnevnim novinama da je prognoza evropske banke nepovoljna i da ćemo imati pad od 3,5 odsto, Brnabić kaže da je izostavljeno to da će BDP biti najbolji, uprkos padu.

- Najveći broj zaraženih im je cena najboljeg BDP. To je, pritom, brutalna laž jer nemamo najveći broj obolelih u Evropi - kaže premijerka.

Foto: printscreen RTV Pink

Ana Brnabić
O pretnjama Dragana Đilasa

Na pitanje o pretnjama novinarima TV Pink, Brnabić kaže da, nažalost, ne tretiraju se svi novinari isto u Srbiji i za samozvanu elitu postoje građani prvog i drugog reda, pa i novinari.

- Niko od tih novinara i novinarskih udruženja se nije oglasio tim povodom i da pitaju ko je Đilas da definiše ko je novinar i ko je medij, a ko nije. Nikada dosad, pre ovog istupa Đilasa, nisam videla ili čula da neko otvoreno preti nekome ko čita vesti. I onaj ko čita vesti će da plati. Zamislite tu osvetoljubivost i tu osobu na vlasti! Zamislite tu slobodu medija i vladavinu prava - kaže premijerka.

Podsetila je da je Đilas proveo deset godina na vlasti i da svi znaju kako je tada izgledala sloboda medija.

- Tada niko nije znao ime Đilasovog brata, a danas je jedan istraživački medij otkrio njegovu ogromnu imovinu. Tada je to bila crvena linija. Tada je Vučić kao opozicija nije mogao da kaže šta radi Gojko Đilas, njegove firme, koje nekretnine ima... Tada se nije diralo u porodicu - kaže premijerka.

Ističe da se otad do danas promenila opozicija, koja danas nema ideje ni konstruktivne kritike.

Podseća da Marinika Tepić govori o naseljavanju migranata u Srbiju, da VS gaji marihuanu u Moroviću, da NBS ima spremne platne kartice za migrante...

- Oni nemaju pojma šta mi radimo, ne mogu ni da isprate šta radimo koliko radimo - kaže premijerka. Ideja je, kako kaže, da svaki dan lažu, opanjkavaju, optužuju... U martu i aprilu su, podseća, rekli da su mere restriktivne, da su lupali u šerpe, da su u junu upadali u Skupštinu, a da sada govore da mere treba da su restriktivne.

Ističe da će Srbija godinu završiti sa najvećim rastom u Evropi i da će imati najbolje rezultate u zdravstvu, koliko god teško i ružno zvučalo.

- Nismo mogli bolnicu da izgradimo za 40 godina, a sada gradimo dve za 4 meseca, a ovakve laži i kontradiktornosti otežavaju posao. Mi ćemo, ipak, da nastavimo da radimo svoj posao, neki oni nastave svoj... - rekla je premijerka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sofija

pre 3 godine

Људи освести те се поштујте мере да ово што пре прође

Marko

pre 3 godine

Stvorilo se vrzino kolo. Vise se ne zna ko je zarazen i ko prenosi virus.

Cica

pre 3 godine

Pojacati mere kako bi se zastitili od korona virusa, jer bas ima mnogo zarazenih korona virusom

Marijeta 85

pre 3 godine

Mislim da vremena nema za gubljenje, u nekim stvarima smo mozda i zakasnili zato sada nista ne treba prepustati slucaju !

Nikolina

pre 3 godine

U jako teskoj smo situaciji moramo da budemo svesvni i da budemo odgovorni i da postujemo sve donete mere.

Ana

pre 3 godine

Neophodno je uvesti nove pojacane mere jer bas ima mnogo zarazenih virusom covid 19

Jelena

pre 3 godine

Situacija je sve ozbiljnija i zato postujmo mere.

Lela

pre 3 godine

Epidemioloska situacija je takva da su stroze mere neophodne.

Ana

pre 3 godine

Svakako smatram da je ispravno da se razmotri mogućnost za uvođenjem novih mera.

Ana

pre 3 godine

Nove mere pa cak i uvodjenje policijskog casa privremeno na par dana, dok nas ne prodje ovaj talas sa korona virusom

Višnja

pre 3 godine

Po uzoru na Mađarsku, treba uvesti policijski čas od 20:00 do 05:00.

Sanja

pre 3 godine

Hajde da spasemo zivote i da budemo odgovorni. Pridrzavajmo se svih mera i preporuka, ljudi aman...

Andrea

pre 3 godine

Moramo da pocnemo da brinemo o sebi i o drugima, da postujemo mere i da budemo odgovorni.

Simonida

pre 3 godine

Ljudi, poštujte pravila, nosite maske i držite odstojanje.

Tamara

pre 3 godine

Gradjani su u dobrim rukama, to je najvaznije.

Sanja

pre 3 godine

Treba da budemo odgovorni i da postujemo msve donete mere, jer cemo tako zastititi i sebe i druge.

Mila

pre 3 godine

Verujem da ce restriktivnije mere doneti bolje rezultate.

Maja

pre 3 godine

Svaki dan je tezi od prethodnog, zaista apelujem na sve nas da smanjimo socijalne kontakte i da zastitimo sebe i svoje porodice. Kada se stigne do respiratora, to je nazalost kraj.

Nina

pre 3 godine

Premijerka Srbije odgovorno vodi stanje sa korona virusom.

Mica

pre 3 godine

Teski dani su za nama.Samo da verujemmo u Boga.I da budemo jedinstveni.I da se borimo.

Maja

pre 3 godine

Najbolje rešenje su imali Kinezi, svi maske, kontakti svedeni na minimum i danas nemaju skoro nijednog zaraženog, na milijarde stanovnika! Upamet se ljudi, mi smo ključ!

Bojana

pre 3 godine

Bojim se da ce svaki dan biti sve tezi i tezi.

Milica

pre 3 godine

Ja sam za zatvaranje,jer to je ocigledno jedino resenje

Dana

pre 3 godine

Moramo da poštujemo sve mere za dobro svih nas. Pamet u glavu!

Slavka

pre 3 godine

Širenje epidemije se moze zaustaviti samo uvodjenjem novih i rigoroznijih mere.

Vlada

pre 3 godine

Nadam se sto pre zavrsetku ove krize uzrokovane ovim virusom,da se sto pre svi vratimo u normalu.

Jana

pre 3 godine

Kada bi svi bili disciplinovani za poostravanjem mera ne bi bilo potrebe.

Ema

pre 3 godine

Teski dani su pred nama, nadam se da ce ove mere ako budu bile donete trajati najminimalnije koliko je to moguce.

Jovana

pre 3 godine

Sve sto nam se dogadja zadnjih par meseci odgovornost je iskljucivo na nama.

Tijana

pre 3 godine

Drzava je molila, apelovala, na kraju ce zaista doci do zatvaranja posto ocigledno samo to utice na nas.

Suncica

pre 3 godine

Teski dani, moramo se pridrzavati svih mera koje budu donete.

TK

pre 3 godine

Svaki sledeci dan je neizvestan. Drzava cini sve da sacuva zdravlje naroda,ali i sami gradjani moraju da se uozbilje i da smanje kontakte.

Vesko

pre 3 godine

Očekujemo i moramo ispoštovati nove mere zarad poboljšanja slike u našoj zemlji, zarad smanjenja broja zaraženih.

Sonja

pre 3 godine

Reciprocne mere ce biti donete u skladu sa izvestajem kriznog staba.

Sonja

pre 3 godine

Reciprocne mere ce biti donete u skladu sa izvestajem kriznog staba.

Ana

pre 3 godine

Ljudi uozbiljite se, situacija nije ni malo naivna, svakog dana je sve veci broj zarazenih korona virusom sto je veoma lose. Moramo biti razumni i odgovorni!

Veka

pre 3 godine

Zaista se moramo opametiti i shvatiti da mere koje propisuju stučnjaci idu u prilog nama, prvenstveno mi sami treba da poštujemo epidemiološke mere, samo naša odgvornost može dovesti do toga da se spreči dalje širenje virusa.

Dada

pre 3 godine

Ove brojke rastu zbog neodgovornosti pojedinaca, moramo da svatimo da je zdravlje najbitnije, vise nego ikada je potrebno da pokazemo disciplinu i odgovornost na delu.

Anita

pre 3 godine

Uspešnost borbe protiv Korone zavisi od svakog pojedinca jer smo mi ti koji se ponašamo neodgovorno i doprinosimo širenju iste. Brojke novo zaraženih su neumoljive i zbog toga je i dalje potreban visoka svest svih građana Srbije.

Makica

pre 3 godine

Zdravlje ljudi je imperativ i u skladu sa tim se moramo ponasati. Svaka nova mera koja se donese je za dobrobit svih nas.

Željko

pre 3 godine

Mere moraju istovremeno da štite zdravlje građana i da ne ugrožavaju ekonomski napredak zemlje. Iako nije lako naći ovaj balans, verujem kriznom štabu.

Saša

pre 3 godine

Ako se građani budu odgovornije ponašali i poštovali postojeće epidemiološke mere, nove nam neće biti potrebne.

Lazar

pre 3 godine

Postojeće mere su efikasne ukoliko ih se građani pridržavaju. Lična odgovornost svakog od nas pre svega.

Snezana Stevic

pre 3 godine

Teska je situacija moramo da se pridrzavamo mera

Lovac

pre 3 godine

Nepostovanjem propisanih epidemioloskih mera dosli smo u situaciju uvodjenja jos restriktivnijih. Ponasajmo se odgovorno.

Bojana

pre 3 godine

Svaka nova mera koja se donese je za dobrobit svih nas i ako mislimo da sacuvamo zdravlje moramo ih postovati.

Nina

pre 3 godine

Kako bismo uspeli da zaustaviko sirenje korona virusa moramo se pridrzavati mera,to je dobro za sve nas...samo tako mozemo iskoreniti ovu napast koja ne bira koga ce da napadne.

jasna

pre 3 godine

iskreno verujem da ce se ljudi uozbiljiti i poceti da postuju postojece mere

Marina

pre 3 godine

Gradjani moraju da shvate da je situacuja vise nego izbiljna i da jedino sa postovanjem mera mozemo uspeti da se resimo korone.

jovana

pre 3 godine

samo postovanjepostojecih i nece nam trebati nove mere

Nina

pre 3 godine

Mere moraju da se postuju,situacija iz dana u dan je sve gora,gradjani moraju se uozbiljiti po pitanju ove situacije.

milica

pre 3 godine

ugostitelji najvise ispastaju, ljudi uozbiljite se, postujte mere

Radmila

pre 3 godine

Sad će opet za skok zaraženih biti kriv krizni štab a ne oni redovi koje prave građani u tržnim centrima.

Nevena

pre 3 godine

I trebaju nam nove mere jer nemam reči za neodgovorne pojedince.

Mirka

pre 3 godine

Korona gazi svuda a mi i dalje imamo u društvu one koji ne veruju u nju.

Sanja

pre 3 godine

Posmatramo skok zaraženih a naši ljudi prave redove i haose po tržnim centrima. Prosto neverovatno.

Vlada

pre 3 godine

Svaki dan je tezi od prethodnog, zaista apelujem na sve nas da smanjimo socijalne kontakte i da zastitimo sebe i svoje bliznje. Jer kada se stigne do respiratora to je nazalost kraj.

Laki

pre 3 godine

Krizni stab svakodnevno prati razvoj situacije i u skladu sa tim donosi nove epidemioloske mere.

kontesanera

pre 3 godine

Zdravstveni sistem se svakodnevno suočava sa teškom situacijom u vezi pandemije i nove mere bi bile poželjne u skorije vreme.

Maja

pre 3 godine

Cini mi se da je situacija gora nego što je bila u martu ove godine. Samo da se sve ovo što pre završi i da već jednom stavimo tačku na ovu pandemiju. Teški su dani pred nama...

Milica

pre 3 godine

Iskreno se nadam da će mere ovaj put zaista biti rigoroznije, jer ljudi su i dalje nesavesni i upravo je protekli crni petak to i pokazao, nepregledne gužve, redovi pred prodavnicama...izgleda da je svima preči "šoping" od zdravlja i života.

Dada

pre 3 godine

Povecava se broj umrlih, treba promeniti nesto.

Andrea

pre 3 godine

Koje god mere da budu uvedene, danas kao i u narednom periodu,kao savesni gradjani, jednostavno moramo da postujemo mere.Ovo vise nije igra, zivoti su u pitanju!

lana

pre 3 godine

Oni su nas ponos i nasi heroji koji su svoje zivote dali da spasu nase. Hvala im, ovo je samo sitnica u odnosu sta su oni uradili za nas !

Milan Vrbas

pre 3 godine

Zlatno pravilo u borbi protiv svake epidemije glasi: ukoliko ne postoji vakcina, disciplina je jedino oružje. Evidentno je da se neki, praveći kućne žurke i tome slično, oglušuju o apele te ćemo sad na delu ponovo imati restrikcije.

Dara

pre 3 godine

Nove mere se donose u skladu sa stanjem trenutne situacije.

Marko

pre 3 godine

Da bih cela ova situacija prosla, moramo mere postovati.

Raka

pre 3 godine

Sada zaista vise nema vremena, i nove mere se moraju uvesti.

Dara

pre 3 godine

Mnogo zarazenih ima, isto tako i mnogo preminulih. Nove mere su neophodne.

Jovana

pre 3 godine

Dozovimo se pameti i pridrzavajmo semera zastite.

Marija

pre 3 godine

Postoje i dalje ljudi koji ne poštuju ni one osnovne mere, vidim da pojedini šetaju bez maski, to je stvarno krajnje nezahvalno i bezobrazno, mislim da treba da se uvedu nove i vece mere.

Nina

pre 3 godine

Krizni štab se zaista ponaša odgovrno, ali šta vredi kada postoje ljudi koji ne postuju nista od mera, nije mi jasno kako im nije stalo da zivota svojih najmilijih i sopstvenih zivota...

Marko

pre 3 godine

Da bi se ovo stisalo,moramo biti mnogo vise disciplinovani postujte mere nije tesko.

Nina

pre 3 godine

Odgovornost je na prvom mestu, zamolila bi sve ljude koji i dalje ne shavataju koliko je situacija kriticna i sve gora iz dana u dan, da se uozbilje,nikome nije lako kako doktorima tako ni kriznom stabu, imajte malo razumevanja.

Miki

pre 3 godine

Moramo se pridržavati mera to je jedino što mi kao narod možemo pomoći zdravstvenim radnicima

Miki

pre 3 godine

Mere moraju se zatezati upravo zbog onih koji neće da slušaju struka šta nalaže

caca

pre 3 godine

Jedino sto nam preostaje jeste policijski cas,i treba ga uvesti sto pre.Jer stanje iz dana u dan postaje alarmantno.

gerda

pre 3 godine

Restriktivnije mere dale bi brze rezultate. Svima onima koji brinu za svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih ove mere nece tesko pasti.

Milica

pre 3 godine

Teska vremena zahtevaju stroge i restriktivne mere.

Mily

pre 3 godine

Epidemioloska situacija u Srbiji vise je nego alarmantna, sto zahteva uvodjenje novih, restriktnijih mera, kako bi se sacuvali zivoti gradjana dok ne stignu vakcine, koje su nam konacni spas i izlaz iz ovog sveopsteg haosa koji nas je zadesio!

Iva

pre 3 godine

Svako treba da krene od sebe prvo, kada je postovanje mera u pitanju, pa onda da to prenese i na svoju porodicu... Jedino tako cemo uspeti da prevazidjemo sadasnju situaciju!

Verica

pre 3 godine

Bolje je pridrzavati se preventivnih mera nego uvestiu nove restriktivne mere protiv korona virusa.

Marija

pre 3 godine

Zar nije pametnije da poštujemo mere i samim tim se ne zarazimo.Svi ovi testovi koštaju.Zar nije bolje da se ovaj novac iskoristi u druge svrhe.Da se otvore fabrike i ljudi zaposle.

anonimus

pre 3 godine

uvesti policijski cas to je jedini spas za nas narod posto ocito pojedinci nepostuju donete mere

moca

pre 3 godine

Na nama je da se pridržavamo postojećih mera i tako zaštitimo i sebe i druge.

Sanja

pre 3 godine

Poštujete mere koje su izrečene. Mislite na svoj život i živote drugih ljudi. Budimo odgovorni u ovom teškom vremenu.

lord_x8

pre 3 godine

Džaba novih mera kada se građani ne pridržavaju ni postojećih, onih osnovnih: Maska, distanca i dezinfekcija i pranje ruku...

Radenko

pre 3 godine

Dajte ljudi, shvatite da svi moramo da poštujemo mere.

Nevena

pre 3 godine

Poostravanje mera je jedino resenje trenutno.

darko

pre 3 godine

Strožije mere podržavam, moramo se boriti protiv ove pandemije.

Prvoborac

pre 3 godine

Ako i dalje ovako nastavimo da se dvoumimo oko mera,onda ima virus da nas polako, ali sigurno satre. 

Tanja

pre 3 godine

Očigledno je da pojedinci ne shvataju ozbiljnost situacije!

Micojka

pre 3 godine

Zbog neodgovornih pojedinaca imamo crne brojke iz dana u dan Nadam se da ce nove restriktivnije mere uroditi plodom.

Marija

pre 3 godine

Nijedna mera nije bezveze ako iza nje stoje dobri rezultati sprecavalja sirenja Kovida 19.

Mara

pre 3 godine

Budimo odgovorni, disciplinovani i tako ćemo da olakšamo ove teške dane i smanjiti broj zaraženih!

Nale

pre 3 godine

Kada bi uveli restriktivnije mere, možda bi narod shvatio ozbiljsnot situacije.

Mara

pre 3 godine

Ljudi, uozbiljite se više! Poštujte epidemiološke mere! Shvatite ozbiljnost situacije!

maxmix

pre 3 godine

Mere definitivno moraju da se poostre da bi se situacija sa coronom sto pre smirila!

Slavica

pre 3 godine

Nemamo više vremena za čekanje, krajnje je vreme da se donesu rigoroznije mere, jedino ćemo tako sačuvati živote ljudi. Budimo odgovorni i savesni. Stiteći sebe, štitimo i druge.

Aca

pre 3 godine

Ne daj Bože nikom šta Štab i predstavnici vlasti sve moraju da trpe u ovim teškim vremenima. Ne bio im u koži! Pa ti ugodi svima!

Cvetko

pre 3 godine

NVO organizacije u savezu sa opozicijom ( mada mu to dodje isto), zahtevaju da se uključe u donošenje odluka, kako bi na vreme pripremili šerpe, pištaljke i ostali protesni materijal.

Jovan

pre 3 godine

Ako smo toliko neodgovorno da drugi treba da nas čuvaju, jesam za uvođenje novih, oštrijih mera bezbednosti od ove grozne pošasti.

Ljiljana

pre 3 godine

Mi koji postjemo mere, mozemo da se razbolimo od usijanih glava, zato je vakcina spas!

Slavka

pre 3 godine

Situacija sa korona virusom je krajnje ozbiljna i u skladu sa tim se treba i ponašati.

Dragan

pre 3 godine

Vidim da se neki već spremaju za doček Nove godine. Strašno !

Nadica

pre 3 godine

Potrebno je uvesti nove i rigoroznije mere kako bi se širenje virusa smanjilo.

Dragan

pre 3 godine

Ljudi uvodite karantin jer ovo neće samo da se zaustavi.

Tanja

pre 3 godine

Mere svakako treba jos vise pojacati ako zelimo da pobedimo u borbi protiv koronavirusa.

Dragan

pre 3 godine

Odugovlačenje,samo pogoršava stanje, donosite te mere već jednom.

Ana

pre 3 godine

Ljudi !!! Poštujete mere ! Moje mišljenje je pojacati mere kako bi se zastitili od korona virusa,!!

Dragan

pre 3 godine

Džaba nam sve ako se sami ne dozovemo pameti. I dalje verujem da smo dovoljno civilizovani da izbegnemo karantin.

Ana

pre 3 godine

Rasterecenje zdravstvenog sistema, kako bi se pomoc pruzila svima kojima je to neophodno zahteva hitne mere.

Marija

pre 3 godine

Neodgovorno ponašanje nas pojedinaca dovelo nas je u ozbiljnu situaciju sa Koronom. Sada se moramo potruditi da je vratimo u normalne tokove.

Marija

pre 3 godine

Zar je tako teško ispoštovati propisane mere i time sačuvati zdravlje?

Marija

pre 3 godine

Svaki pojedinac mora da bude svestan koliko je situacija ozbiljna i da se u skladu sa tim i ponaša.

Opa djidji

pre 3 godine

I treba da nam se uvedu jace mere kad smo glupi!!! I ne dolazi na iz du..ta u glavu!!!

Sonja

pre 3 godine

Dok se mi ne osvestimo korona će nas sve pojesti. Stanje je ozbiljno moramo se osvestiti.

Danica

pre 3 godine

Situacija je i vise nego ozbiljna. Treba svi da se drzimo mera da ovo sto pre prodje.

Zaza

pre 3 godine

Moramo apsolutno svi da postujemo mere. Ja podrzavam jos ostrije mere, samo da ovo prodje. Cuvajmo sebe i ljude oko nas.

Aca

pre 3 godine

Definitivno su neophodne dodatne mere. Sudeći po rezultatima broja obolelih i trenutnog stanja kod nas u zemlji svedoci smo da podedinci nisu shvatili ozbiljnost ovog opakog virusa... Mere se moraju postovati jer je zdravlje na prvom mestu.

Ana

pre 3 godine

Bez policijskog casa nema rezultata ali on steti i ekonomiji .Podrska za vladu Srbije.

Dragana

pre 3 godine

Epidemioloska situacija u Srbiji vise je nego alarmantna, sto zahteva uvodjenje novih, restriktnijih mera, kako bi se sacuvali zivoti gradjana dok ne stignu vakcine, koje su nam konacni spas i izlaz iz ovog sveopsteg haosa koji nas je zadesio!

Dragan

pre 3 godine

Podrzavam premijerku. Pojedinci ne shvataju ozbiljnost situacije pa olako ulaze u borbu sa virusom... Moramo biti odgovorni i poštovati sve mere.

Mila

pre 3 godine

Moramo probuditi svest o opasnosti ovog virusa. Moramo postovati sve mere kako bi se sačuvali. Borba sa ovim virusom ne prestaje, postujmo sve mere kako bi sačuvali sebe i naše najmilije.

Filip

pre 3 godine

Treba pronaći balans između očuvanja zdravlja i ekonomije.

Filip

pre 3 godine

Srbija ulaže u zdravstvo više nego ikada. Zato ćemo moći da se uspešno izborimo sa koronom.

Filip

pre 3 godine

Svi treba da se usaglase oko novih mera. Ne smeju biti oštećeni ni zdravlje ni ekonomija.

Sandra

pre 3 godine

Verujem da ce se pravilno odluciti o uvodjenju novih mera ukoliko to zaista bude bilo neophodno.

MilenaS

pre 3 godine

Trebalo bi pojačati mere, situacija postaje sve lošija.

Branko N

pre 3 godine

Da smo poštovali postojeće propisane mere de bi se uvodile dodatne mere.

Nešo N

pre 3 godine

Sve što je u cilju zaštite zdravlja ljudi treba sprovoditi.

Branko N

pre 3 godine

Zdravlje nam mora biti u prvom planu. Kada je čovek zdrav i voda mu je slatka.

Marina

pre 3 godine

Pojacati mere kako bi se zastitili od korona virusa, jer bas ima mnogo zarazenih korona virusom. Budimo odgovorni prvenstveno prema sebi, jedino tako spasavamo i druge.

Maša

pre 3 godine

Smanjimo rizik od zaraze nošenjem maske i držanjem odstojanja!

dada

pre 3 godine

Verujem da ce nove mere biti zarad bezbednosti svih nas...

Maša

pre 3 godine

Moramo podhitno da se uozbiljimo, brojke su alarmantne!

Kaca

pre 3 godine

Ovaj virus je stvarno opasan i svi se što pre moramo uozbiljiti.Nadam se da će se nove mere poštovati.Mislite na svoj život i živote drugih ljudi.

Zlatko

pre 3 godine

Zaista nas brojke opominju i traže da i sami nešto preduzmemo. Zatvaranja ne mora da bude, ali nekih ograničenja, još većih, moraće.

Sara

pre 3 godine

Disciplina je jedino oružje.Poštujte pravila, nosite maske i držite odstojanje. . Ljudi su neodgovorni i moraju se doneti restriktivnije mere.

Nikola

pre 3 godine

Moramo da se još malo konsolidujemo pre nego što vrag odnese šalu

Slađa

pre 3 godine

Sad moramo da pokažemo i snagu i odgovornost jer samo uvažavanjemmera i saveta možemo da smanjimo širenje virusa dalje našim zemljom.

Slađa

pre 3 godine

Odgovornost prema merama i svima nama doneće rezultate i lakše ishod ove borbe sa virusom.

Dragica

pre 3 godine

Svaka cast onima koji su od starta postovali preporuke kriznog staba u borbi sa pandemijom.

Ana

pre 3 godine

Nekima sta god drzava bude uradila nece vredeti.

Marica

pre 3 godine

Oni koji su postovali mere to ce i dalje ciniti. Bojim se da za ostale ne vredi sta god drzava bude uradila.

Slobodan

pre 3 godine

Država dosta ulaže u zdravstvo , zato ćemo i pobediti ovaj virus.

MIkan

pre 3 godine

Srbija sve čini da situaciju drži pod kontrolom i hvala Bogu što nas u ovakvim trenucima vodi neko odgovoran.

Steva

pre 3 godine

Određene mere moraju da budu na snazi, mada idealno bi bilo kada bismo se dozvali pameti!

Maja 87

pre 3 godine

Policijski cas i karantin jedino mogu uticati na zaustavljanje ove zaraze, ljudi krse mere neshvataju da iz dana u dan idemo ka goroj i goroj situaciji

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija