• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

04.12.2020

12:46

EVO KADA ĆE PENZIONERIMA BITI ISPLAĆENO PO 5.000 DINARA! Ministar saopštio detalje

Društvo

EVO KADA ĆE PENZIONERIMA BITI ISPLAĆENO PO 5.000 DINARA! Ministar saopštio detalje

Podeli vest

Jednokratna pomoć u visini od 5.000 dinara biće isplaćena svim penzionerima 17. ili 18. decembra, a u gotovo istom periodu pomoć od države može da očekuje i ugostiteljski sektor u visini jedne minimalne zarade, izjavio je danas za Tanjug ministar finansija Siniša Mali.

Ministar je istakao da je država za 1,7 miliona penzionera izdvojila 8,9 milijardi dinara za tu vrstu pomoći.

"Nije mala suma novca, ali smo sačekali rezultate prihoda za novembar i u novembru smo imali malo veće prilive nego što smo planirali, zato smo odlučili da tim viškom pomognemo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija", rekao je Mali.

Ističe, da će u narednih 10 do 15 dana država isplatiti i jednu minimalnu zaradu za sve one koji rade u ugostiteljskoj industriji, odnosno ugostiteljima, rent-a-car agencijama, turističkim vodičima, hotelijarima...

Mali navodi da je sa tim novim merama, paket pomoći države građanima i privredi tokom ove godine porastao na šest milijardi evra, što je, kaže ministar, oko 12,9 odsto BDP-a.

Foto: Tanujug

 



Podsetio je da je od početka krize izazvane koronom, država pomogla privredu sa tri puna minimalca i još dva do 60 odsto vrednosti minimalne zarade, pomoć od 100 evra za sve punoletne građane, jednokratna pomoć penzionerima u aprilu od po 4.000 dinara.

Zatim, dodao je, država je povećala plate zdravstvenim radnicima za 10 odsto, a uplaćena im je nedavno i jednokratna pomoć u vrednosti od po 10.000 dinara.

Mali dodaje da je država obezbedila i garantnu šemu od dve milijarde evra, ali i kredite preko Fonda za razvoj u vrednosti od 200 miliona evra.

Podseća da je uveden i moratorijum na sve kredite, da je odloženo plaćanje poreza i doprinosa na zarade, ali i da je smanjena referentna kamatna stopa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija