• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

16.12.2020

16:15

POLICIJA RASVETLILA POKUŠAJ UBISTVA U NOVOM PAZARU! Vulin: Najveće preventivno delovanje je kada oni koji vrše krivična dela vide da će biti kažnjeni!

Društvo

POLICIJA RASVETLILA POKUŠAJ UBISTVA U NOVOM PAZARU! Vulin: Najveće preventivno delovanje je kada oni koji vrše krivična dela vide da će biti kažnjeni!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin potvrdio je danas da je policija rasvetlila pokušaj ubistva koji se juče dogodio u Novom Pazaru i uhapsila oca i sina koji su to delo počinili

Odgovarajući na pitanje poslanika Stranke pravde i pomirenja Samira Tandira, ministar je rekao da su osumnjičeni uhapšeni brzom akcijom policije, koja će na svako krivično delo adekvatno odgovoriti.

- Ne mogu da vam dam odgovor kako da zaustavimo oca i sina da bez razloga usred bela dana dođu i pucaju na ljude. Ne postoji krivična prijava po kojoj nismo postupali. To se nažalost dešava, ali najvažnije je da se takvi incidenti kažnjavaju - rekao je Vulin.

 

Foto: MUP Srbije

Aleksandar Vulin


Pohvalio je policijskog službenika Ivana Milojevića, koji je spasao teško povređenu ženu koja je bila slučajna žrtva ovog napada.

Ministar je poručio da ne smemo da dopustimo da o počinjenim krivičnim delima razmišljamo iz ugla vere, nacije ili geografskog prostora i u tom kontekstu podsetio na linč kojem je policija bila izložena zbog nedavnog hapšenja u Novom Pazaru, kada je po nalogu tužilaštva, uhapšeno više osoba, koje su mahom bile članovi gradske uprave.

- Bilo je tu i Bošnjaka i Srba, lica koja su živela i radila na prostoru Novog Pazara, Subotice, Novog Sada. Policija je doživela pravi linč zbog toga. Bila je napadnuta na svim medijima, portalima, građani se okupljali ispred tužilaštva - rekao je ministar i upitao kako je to moguće.

Ministar je naglasio da mu je žao što nijedna politička partija sa tog prostora nije izašla da zaštiti policiju, red i zakon.

Foto: Informer

- Ako ćemo na taj način određivati da neko ne treba da ide pred istražne organe zato što je pripadnik ove ili one nacije onda tu nema borbe protiv kriminala. Policija i pravosuđe ove zemlje to nikada neće prihvatiti, država Srbija to nikada neće prihvatiti - poručio je ministar Vulin i istakao da su svi građani ravnopravni i da će svi oni koji su zloupotrebili državne fondove, bili Srbi ili Bošnjaci biti sankcionisani.

Ministar je poručio da će u obračunu sa kriminalom policija dati sve od sebe, ali i ukazao na to da se krivična dela ne mogu predvideti.

- Najveće preventivno delovanje policije je kada oni koji vrše krivična dela vide da će biti kažnjeni, ali nema bolje preventive i pomoći policiji nego kada postoji saradnja sa lokalnom zajednicom i kada su svi spremni da delo prijave i kada veruju svojoj zemlji -  zaključio je Vulin.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija