• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

17.12.2020

11:16

RUSKI GIGANT STIŽE U SRBIJU, CENE NIŽE ZA 20 ODSTO! Evo gde će biti otvorene PRVE PRODAVNICE! /Foto/

Društvo

RUSKI GIGANT STIŽE U SRBIJU, CENE NIŽE ZA 20 ODSTO! Evo gde će biti otvorene PRVE PRODAVNICE! /Foto/

Podeli vest

* Prve tri prodavnice biće otvorene u januaru, i to u Batajnici, Kruševcu i Subotici, a zatim i u drugim gradovima * "Mere" najavljuje za čak 20 odsto niže cene nego u svim ostalim trgovinskim lancima

Ruski diskontni lanac "Svetofor", u Evropi poznatiji pod brendom "Mere", nedavno je kupio prve lokacije širom Srbije na kojima planira da zvanično započne poslovanje. Prve tri prodavnice otvoriće u januaru, i to u Batajnici, Kruševcu i Subotici, a zanimljivo je da će njihova roba biti za 20 odsto jeftinija od konkurentske. Stručnjaci ističu da je ovo dobra vest, jer će i drugi trgovinski lanci sniziti svoje cene.

"Mere" je inače, pored Azije, krenuo sa širenjem i na evropsko tržište, pa već posluje u Nemačkoj, Poljskoj i Rumuniji, a jedna od zemalja gde će u narednom periodu otvoriti radnje biće i Srbija.

Ono što je za sve potrošače u Srbiji još važnije jeste da "Mere" najavljuje za čak 20 odsto niže cene nego u svim ostalim trgovinskim lancima koji posluju u zemlji.

Foto: Informer DN

Ruski trgovinski lanac "Mere"

Širenje mreže

Prema rečima ministarke trgovine Tatjane Matić, ministarstvu je potvrđeno da ovaj trgovinski lanac najkasnije do sredine januara otvara prodajne objekte u Batajnici, Kruševcu i Subotici. Zatim tokom februara sledi otvaranje objekata u Kraljevu i Vršcu, a krajem aprila i početkom maja planirano je da u Srbiji počne da radi ukupno 15 pomenutih prodavnica.

- Činjenica da u Srbiju dolazi jedan od najvećih diskontnih lanaca u Rusiji samo je još jedna potvrda da je naše tržište maloprodaje među perspektivnijim u regionu. Dolazak još jednog velikog trgovca povećaće konkurenciju na tržištu maloprodaje i uticati na modernizaciju trgovinske mreže - istakla je Matićeva.

100 objekata Rusi planiraju da otvore u Srbiji

Sredinom avgusta ove godine najavljeno je da će ova ruska kompanija na našem tržištu otvoriti najmanje 100 marketa prosečne površine od 1.000 kvadrata. Takođe, planiraju da rade direktno s proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačkom maržom.

Foto: Informer DN

Ruski trgovinski lanac "Mere"
Bolje za kupce

Stručnjaci ističu da će za naše tržište biti pravo osveženje to što će se pojaviti neko ko će ponuditi značajno niže cene, jer to znači i da će konkurencija morati da pojeftinjuje svoje proizvode.

Zoran Nikolić iz Nacionalne organizacije potrošača kaže da s nestrpljenjem očekuju dolazak ovog lanca, jer će to mnogo značiti za potrošače.

Lična karta
  • Godina osnivanja: 2009.
  • Sedište: Krasnojarsk, Sibir
  • "Mere" je deo "Svetofora"
  • Broj prodavnica: 2.500
  • Broj objekata van Rusije: 1.500 hipermarketa
  • Posluju u 10 zemalja

- Svi lanci koji su dolazili obećavali su značajno niže cene, ali to je bilo samo u početku. Apsolutno pozdravljamo odluku da njihove cene budu značajno niže, jer će to biti dobro za sve. Za potrošače najviše. Jedva čekamo da vidimo pravu tržišnu utakmicu - naglašava Nikolić.

Sa njim se slaže i ekonomista Mlađen Kovačević, koji tvrdi da otvaranje jednog ovakvog lanca ima odlične efekte za domaću trgovinu i privredu.

Foto: Informer DN

Mlađen Kovačević

 

Novi proizvodi

Rusi donose i proizvode koji do sada nisu mogli da se kupe kod nas
Mlađen Kovačević, ekonomista

- Ukoliko imamo što više trgovinskih lanaca, to će značiti da će se oni boriti za svakog kupca i brinuće o ceni svakog artikla. To donosi mnogo boljitka za kupce, kojima je na kraju najvažnije da prođu što jeftinije. Takođe, i izbor će biti bolji, građani će moći da biraju između više trgovinskih lanaca, i svakako da dođu do nekih proizvoda koje do sada nisu mogli da kupe kod nas - navodi Kovačević.
 

Gde sve posluje "Mere"

* Kazahstan
* Belorusija
* Kina
* Nemačka
* Poljska
* Rumunija
* Azerbejdžan
* Litvanija
* Ukrajina

U planu za otvaranje radnji:

* Grčka
* Srbija

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija