• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

18.12.2020

14:35

Vredna donacija za respiratornu COVID-19 ambulantu Opšte bolnice Subotica

Društvo

Vredna donacija za respiratornu COVID-19 ambulantu Opšte bolnice Subotica

Podeli vest

U trenutku maksimalne preopterećenosti zdravstvenog sistema kada je borba za svakog pacijenta opšti prioritet, respiratornoj COVID-19 ambulanti Opšte bolnice u Subotici kompanija "Monte Max“ iz istog grada donirala je nedostajuću opremu u vrednosti od 250.000 rsd. Opšta bolnica ulaže najveće napore da zbrine sve pacijente zaražene korona virusom, te je podrška putem donacija društveno odgovornih preduzeća dragocena pomoć za jačanje kapaciteta zdravstvenog sistema

Direktor Opšte bolnice dr Slobodan Puškar  je, tim povodom, izrazio zahvalnost vlasniku preduzeća "Monte Max“ d.o.o, Žarku Radonjiću, i gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću, koji se lično angažovao na povezivanju između Opšte bolnice i ovog zainteresovanog donatora.

- Ovom donacijom respiratorna ambulanta je dobila nova, adekvatna vrata, aspirator za male hirurške intervencije, neophodni materijal za svakodnevni rad, poput specijalizovanih maski i digitalnih toplomera, kao i drugi medicinski i nemedicinski pribor. Donirana oprema doprineće poboljšanju kvaliteta rada i zaštite radnika prijemno-trijažne respiratorne COVID-19 ambulante - istakao je dr Puškar.

On je pozvao  i druge kompanije i preduzetnike koji posluju u našem gradu da doniraju Opštoj bolnici što su, kako je rekao, mnogi činili i tokom prvog talasa epidemije.

- Opremljenost zdravstvenih ustanova na svim nivoima je zadovoljavajuća ali je uvek, a pogotovo u ovako teškoj epidemiološkoj situaciji, potrebno i korisno da lokalna samouprava, privreda i građani daju dodatni doprinos jačanju kapaciteta zdravstvenog sistema - poručio je dr Slobodan Puškar.


Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija