• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.12.2020

10:30

ČADEŽž: Prihvaćen predlog privrede, ukinuto ograničenje za trgovine

Društvo

ČADEŽž: Prihvaćen predlog privrede, ukinuto ograničenje za trgovine

Podeli vest

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izrazio je zahvalnost Kriznom štabu koji je prihvatio predlog privrede Srbije o produženju rada trgovina i ugostiteljskih objekata do 20 časova. Produženje na snazi već od danas!

- Privreda i Krizni štab su deo istog tima u borbi da Srbija što bolje prođe kroz pandemiju. I ova odluka o popuštanju mera to pokazuje. Odluka koja odmah stupa na snagu je dobra ne samo za sve zaposlene, za proizvođače, trgovce i ugostitelje, već i za državu koja će imati više prihoda od poreza - rekao je Čadež gostujući na TV Prva.

On je izneo podatke da su naše najveće trgovine, u koje nisu uračunate prodavnice prehrane, kozmetike i male trgovine, pretrpele veliku štetu zbog zatvaranja prodavnica tokom decembra, koji je najbolji mesec u godini kada govorimo u prodaji.

- U decembru prošle godine imali smo promet od 23 milijarde dinara i to samo kada govorimo o prodaji dečjih igračaka, tehnike, odeće i obuće. Videćemo na kraju meseca kakve ćemo rezultate imati ovog decembra, ali prema prvim anketama vidimo da su prometi manji i do 50 odsto zbog dosadašnjih ograničenja rada prodavnica i tržnih centara. To će se nesumnjivo odraziti na poslovanje naših kompanija -, istakao je Čadež.

Za rigoroznu primenu mera

Predsednik PKS je naglasio da se svi privrednici zalažu za rigoroznu primenu svih mera u sprečavanju širenja virusa. Čadež je rekao da samo 2,5 odsto zaposlenih u trgovinama odsustvuje s posla zbog virusa, što pokazuje koliko se zaposleni i vlasnici trgovina pridržavaju mera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija