• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

24.12.2020

08:47

OGLASILA SE DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ PRED VAKCINACIJU! Želim da pokažem ličnim primerom koliko je vakcina efikasna! /Video/

Društvo

OGLASILA SE DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ PRED VAKCINACIJU! Želim da pokažem ličnim primerom koliko je vakcina efikasna! /Video/

Podeli vest

Ministarka rada, zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja i članica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa danas će primiti "Fajzerovu" vakcinu. Za RTS kaže da se oseća ponosno jer je Srbija uspela da nabavi vakcinu među prvima u svetu.

Darija Kisić Tepavčević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, navela da danas počinje vakcinacija u Srbiji, i to prvo među najstarijim sugrađanima u domovima za stare.

Kako je rekla, ona će se vakcinisati pre svih njih da bi pokazala svoje mišljenje o tome koliko je vakcina efikasna i bezbedna.

 

"Prvo će vakcine primiti korisnici domova za stare. Koliko je vakcina efikasna, želim da pokažem ličnim primerom. Želim da se pre svih starijih vakcinišem ja", navela je ona.

 

odala je da odluka da se prvo vakcinišu najstariji nije doneta ad hok, već postoji koordinaciono telo koje je odlučilo u odnosu na kriterijume SZO i drugih organizacija, i u odnosu na raspoložive količine i rizike.

Ističe da je populacija starijih osoba u kolektivnim smetšajima u visokom riziku.

Foto: printscreen RTS

Darija Kisić Tepavčević

Govoreći o "Fajzerovoj" vakcini, kaže da postoje specifičnosti koje se tiču pakovanja i načina aplikacije. Ističe da je zdravstveno osoblje koje će davati vakcinu prošlo sve obuke i da su spremni.

Ministarka navodi da su istraživanja pokazala da je vakcina bezbedna, da ne izaziva teške neželjene efekte i da su moguće lokalne reakcije na ubodnom mestu koje su prolazne.

Vancina svetlo na kraju tunela 

"Vakcina je u našoj zemlji, to je velika vest i to bi trebalo da bude svetlo na kraju tunela kovida 19", rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Kada je reč o novom soju virusa u Velikoj Britaniji, rekla je da se rade ispitivanja i da to nije prva izmena virusa. Dodaje da virus koji je cirkulisao u Evropi nije isti kao onaj iz Vuhana.

Na pitanje o mogućnosti obustavljanja letova iz Velike Britanije rekla je da se o međunarodnom saobraćaju priča na sednicama Krziznog štaba i da će javnost biti obaveštena o svemu.

Ministarka je komentarisala i doček Nove godine, ističući da je najbitnije da je dočekamo zdravi i da učinimo sve da pandemija bude prošlost i da narednu Novu godinu dočekamo bez maski.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija