• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

24.12.2020

18:46

(FOTO) UMORNI I BESNI! AGONIJA NAŠIH VOZAČA U LUCI DOVER! Srpske kamiondžije zatočene u Engleskoj!

Društvo

(FOTO) UMORNI I BESNI! AGONIJA NAŠIH VOZAČA U LUCI DOVER! Srpske kamiondžije zatočene u Engleskoj!

Podeli vest

Francuzi iznenada zabranili saobraćaj sa Velikom Britanijom zbog pojave "engleske korone" i od vozača traže da imaju negativan PCR test, do kog ne mogu da dođu

Stotinak srpskih kamiondžija zarobljeno je od ponedeljka pred engleskom lukom Dover, nakon što je Francuska uvela obavezni negativni PCR test zbog pojave mutiranog virusa, poznatijeg kao "engleska korona"!

Zbog odluke Francuske oko 10.000 vozača iz cele Evrope, među kojima su i srpski vozači, nemaju mogućnost da se testiraju u Engleskoj i nastave put trajektom do Francuske i dalje ka evropskim zemljama. Među "zarobljenima" nalazi se i Nemanja Karalić (30), rodom iz Ivanjice, koji je od ponedeljka bukvalno odsečen od sveta i tek čeka da se ukrca na brod.

Foto: Informer

Gladni i umorni

- Ovde je katastrofa. Svi putevi su zatvoreni, sve kamione usmeravaju na lokalni aerodrom Manston, koji više ne može da ih primi. Na pisti ima sigurno oko 10.000 vozila. Osećamo se kao zatvorenici. Helikopteri nas samo nadleću. Obezbeđuje nas policija i vojska. Prepušteni smo na milost i nemilost, jer niti možemo dalje, niti smemo da ostavimo kamione. Niko nam ne govori kada ćemo da se testiramo, internet veze su jako loše... Svi su ljuti, besni, nervozni i ogorčeni... Mnogo je hladno. Duva jak vetar i pada kiša. Tu smo već previše dugo. Tek juče smo dobili hranu, vodu, konzerve, hleb... Ne znamo do kada ćemo ostati zarobljeni. Što je najgore, kamioni i dalje pristižu, a nema više igla gde da padne - očajan je Karalić.

Foto: Informer

Širi se mutirani virus

Nova varijanta "engleske korone" napravila je potpuni haos i kolaps svuda po Evropi. Mnoge zemlje obustavile su letove za Britaniju, blokirale luke i puteve, ograničile rad i kretanje. Osim Velike Britanije, prisutnost novog soja koronavirusa registruje se i u Italiji, Nemačkoj, Holandiji...

 

Foto: Informer

Tuča sa policijom

Kako kaže, situacija je u jednom momentu bila dramatična i napeta. Došlo je prvo do stravične rasprave, a onda i tuče između kamiondžija i policajaca. Srećom, strasti su se brzo smirile.
Nemanja kaže da ne vidi kraj agoniji, a najveći strah mu je da neće stići da sa svojom porodicom provede predstojeće novogodišnje praznike.

Foto: Informer

- Ne trebamo našim porodicama, deci, ženama, roditeljima... Nismo bili cele godine zajedno, zašto bismo bili sada za praznike koji nam dolaze?! Ako ste zaboravili, tokom ove godine, u jeku najveće pandemije, zahvaljivali ste nam, aplaudirali i nazivali herojima. A par meseci kasnije ovo. Mi možda gazimo put krvav, ali ga gazimo kao junaci - poručio je Karalić, besan zbog odluke francuskih vlasti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milovan

pre 3 godine

Francuzi zabranili,a oni napadaju Engleske policajce. Pa dali kamiondzije imaju mozak. Nitko im nebrani da skoce u more i plivaju.Ili i kamion uteraju u more i probaju preci. Ako je i od sofera,mnogoje.

Sremac

pre 3 godine

Mrš u pičku materinu smradino jedna... Jebo ti korpus šofera majku u pičku, pa još jednom... Da nam bude lepo... Sa guzice laješ kerinoooo, iz fotelje.. A šta oni tamo jedu, piju, dal misle hoće li doći kuće deci.. Al tu si da jedeš govna prvi... Džukelo

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 3 godine

Od jutros kamoioni su krenuli prema Francuskoj ali se vozaci testiraju na licu mjesta , tj. na parkingu -aerodromu.

ringispil

pre 3 godine

Ceka se otcepljenje skotske i irske. Evropska govna trljaju noseve, a vozaci stradaju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija