• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.12.2020

10:05

MEDICINSKI DEO KRIZNOG ŠTABA INSISTIRAO DA SE RADI DO 17 ČASOVA, Marija Obradović o relaksaciji mera za vikend

Društvo

MEDICINSKI DEO KRIZNOG ŠTABA INSISTIRAO DA SE RADI DO 17 ČASOVA, Marija Obradović o relaksaciji mera za vikend

Podeli vest

Izvesno je da će za vikend biti relaksacije mera, izjavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samoupave i članica Kriznog štaba Marija Obradović

Ministarka je na TV Pink istakla da se razgovor na jutrašnjoj sednici Kriznog štaba vodio u smeru da trgovinski i ugostiteljski objekti rade do 20 časova, dok je, kaže, dobar deo medicinskog dela Štaba institirao da to ipak bude do 17 časova.

Obradović nije htela da precizira šta je konačna odluka Kriznog štaba i podsetila da će ta odluka biti rečena u 15 časova na konferenciji.

Kada je reč o merama za doček Nove godine, Obradović je kazala da će odluka o tome biti doneta najverovatnije u ponedeljak, kada se očekuje nova sednica Kriznog štaba.

Dodala je da bez obzira na relaksaciju pojednih mera, bitno je da se one postojeće i dalje poštuju, a to su nošenje maske i držanje fizičke distance.

Govoreći o vakcinaciji, Obradović kaže da je za nju važno da bude vakcinisana i pozvala građane da ne nasedaju na teorije zavere, jer je, ističe, vakcinacija civilizacijska tekovina i jedini način na koji možemo pobediti koronu.

- Vakcinacijom se štitimo od opasnih i teških bolesti, zato nema razloga da građani ne budu vakcinisani - rekla je Obradović.

Primetila je da se antivakser pokreti ubrzano šire i istakla da su oni u ovom trenuku jako opasni.

Objašnjava da određeni broj ljudi neće moći da bude vakcinisan zbog pojedinih alergija, te da će oni uvek biti ugroženi od onih koji namerno ne žele da se vakcinišu.

- Nije fer da budemo neodgovorni prema toj polovini društva koja ne sme da se vakciniše - zaključila je Obradović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija