• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

28.12.2020

14:00

VAKCINISANO OKO 700 OSOBA, SVI BEZ NEŽELJENIH DEJSTVA! Oglasio se Ðerlek: Vakcina je bezbedna, hajde da završimo priču sa kovidom!

Društvo

VAKCINISANO OKO 700 OSOBA, SVI BEZ NEŽELJENIH DEJSTVA! Oglasio se Ðerlek: Vakcina je bezbedna, hajde da završimo priču sa kovidom!

Podeli vest

Do sada je vakcinu protiv virusa korona primilo oko 700 korisnika staračkih domova, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek

On je za Tanjug naveo da se vakcinisani građani prate na dnevnom nivou i da niko nije imao "izrazita neželjena dejstva".

- To znači da je vakcina bezbedna i da zaista moramo verovati Agenciji za lekove i medicinska sredstva koja je izdala dozvolu za vakcinu - rekao je Ðerlek i dodao da je obavljena vakcinacija u staračkim domovima u desetak gradova u Srbiji.

Danas će, navodi on, prvi put praviti presek urađenog posla od početka vakcinacije, a već sutra nastavljaju sa imunizacijom u staračkim domovima po gradovima u Srbiji.
Vakcinacija je dobrovoljna 

Ističe da je cilj da se obiđu svi starački domovi u Srbiji i vakcinišu korisnici stariji od 65 godina koji to žele, jer je vakcinacija dobrovoljna.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Mirsad Đerlek

- Za 4. januar je najavljen da stiže novi kontigent vakcina. Čim završimo vakcinaciju u staračkim domovima počećemo vakcinaciju zdravstvenih radnika u kovid bolnicama - rekao je Ðerlek.

Podseća da se očekuje da će tokom januara stići i druge vakcine - ruska "sputnjik V" i kineska vakcina biti sertifikovane od Agencije za lekove i medicinska sredstva.

- Premijerka je najavila velike količine vakcine i ja verujem da će biti tako. To će nam omogućiti masovniju vakcinaciju, jer je to jedini način da pobedimo kovid 19 - ističe on.

Vakcina je bezbedna 

Ðerlek je poručio građanima Srbije da iskoriste priliku i da se vakcinišu, jer je vakcina bezbedna.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vakcina protiv korona virusa je bezbedna

Ističe da je Fajzer - Biontekovu vakcinu već primilo milion ljudi u SAD i 500.000 u Velikoj Britaniji bez nekih većih nus pojava.

- Ako dozvolimo da obolimo možemo i da izgubimo život. Da ne bi oboleli hajde da se svi masovno vakcinišemo i da završimo priču sa kovidom 19naveo je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija