• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.12.2020

22:23

DANICA GRUJIČIĆ OTKRILA OPASNOST TREĆEG TALASA KORONE: To je ono što me izluđuje! /VIDEO/

Društvo

DANICA GRUJIČIĆ OTKRILA OPASNOST TREĆEG TALASA KORONE: To je ono što me izluđuje! /VIDEO/

Podeli vest

Direktor Instituta za onkologiju, dr Danica Grujičić govorila je o trećem talasu virusa korona i o skrivenim opasnostima

- Definitivno bolest postoji i vrlo je opasna. Ono što mene kao kliničara, da kažem, nervira, jeste da znam i predosetim kada će stanje pacijentu da se pogorša. To je 40 godina iskustva, ali ovde je apolutno nepredvidivo ko će biti životno ugrožen ili proći sa simptomima kao što sam imala ja. Svi ljudi koji su hospitalizovani su životno ugroženi, svih 9.300. Imate ljude koji guraju sasvim dobro i onda odjednom budu životno ugroženi. Izgubili smo ženu koja je trebalo da ide kući. Nekome popusti srce, nekome pluća, ali bukvalno svako ko je legao bar tih nedelju dana, treba da sluša šta mu je lekar rekao. Vi danas razgovarate sa čovekom, za pet minuta on je... To je ono što me izluđuje i zaista mislim da je to stvar imuniteta - ispričala je doktorka na TV Pink.

ALARMANTNO UPOZORENJE PROFESORKE DR DANICE GRUJIČIĆ ! Mladi umiru od korone zbog autoimunih bolesti

Dr Grujičić je i objasnila zašto ponekad ima poviše ton prema kolegama, a posebno tokom dugih operacija.

- Tu na stolu su nečiji brat, nečija sestra, muž, žena... Normalno je da koncetracija popusti kada operacija traje dugo i testirala sam kada kažem tiho, niko me nečuje, onda ja dreknem i svi se koncentrišu. Naravmo, u pozadini je neka evergrin muzika, jer ja sam stara garda. Kada imate jako teške operacije, kada postoji mogućnost da se pacijent ne probudi ili da ga oštetite i da ostane doživotno invalid, jako je važno da budete skoncentrisani. Ja imam tu mogućnost, mogu potpuno da se posvetim tome što vidim pod mikroskopom. Mora ceo tim tako, ne vredi ako samo ja to radim. Nema razgovora, nema priče - kaže dr Grujičić i dodaje da je takva bila oduvek, i kad je bila mlađa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija