• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

04.01.2021

20:55

EVO KAKVO NAS VREME ČEKA ZA BOŽIĆ! Meteorolog otkrio, a evo i šta nas čeka do kraja nedelje!

Društvo

EVO KAKVO NAS VREME ČEKA ZA BOŽIĆ! Meteorolog otkrio, a evo i šta nas čeka do kraja nedelje!

Podeli vest

Zima toplija od proseka u proteklih 30-ak godina

Za Božić sledi suvo i sunčano vreme, za vikend zahlađenje. U međuvremenu smena sunca i oblaka, ali i sneg. To je u najkraćem prognoza za predstojećih sedam dana.

Kako je u razgovoru za Telegraf.rs rekao meteorolog Weather2Umbrella Đorđe Đurić, već od sutra kreće razvredravanje. U utorak u većem delu zemlje biće suvo i sunčano, a temperatura će biti od 5 do 7 stepeni.

- U sredu umereno do potpuno oblačno. Biće uslova za kišu, u višim predelima i sneg, ali će biti i relativno toplo. To je sneg samo na najvišim planinama poput Kopaonika i Stare planine. Temperatura od 7 do 13, u Beogradu 12. To je značajno iznad proseka, za 5 do 7 stepeni - rekao nam je Đurić dodajući da smo pred kraj 2020. godine u Srbiji beležili visoke temperature do čak 19 stepeni.

Dalje je naveo da za Božić sledi razvedravanje.

Foto: tanjug/t.drobnjak

- U većem delu zemlje biće suvo sa sunčanim intervalima, sa temperaturom od 5 do 10 stepeni - kazao je.

Već drugog dana Božića sledi nova promena.

STIŽE ZAHLAĐENJE! Danas oblačno sa kišom, na visokim planinama SNEG! Evko kakvo nas vreme očekuje narednih 7 dana!

- U petak nakon suvog prepodneva u nastavku dana stiže naoblačenje sa juga. To naoblačenje će do kraja dana i večeri doneti kišu i sneg planinskim predelima. Na severu ostaje suvo, temperatura od 4 do 8. Odmah za vikend nam sledi zahlađenje - naveo je najpre ističući da zahlađenje u ovim okolnostima znači da će temperature pasti na prosečne za ovo doba godine.

Kako je najavio, suvo vreme na severu Srbije zadržava se i u subotu.

Foto: Novak Đurović

- U subotu će biti od 3 do 7, u nedelju od 0 do 4. To je normalno za januar - kazao je: - U subotu kiša i sneg na planinama, u toku dana uz dalji pad temperature. Kiša će ponegde u nižim delovima Srbije preći u susnežicu i sneg, a u nedelju susnežica i sneg u u većem delu Srbije, u nižim predelima. Može doći do manjeg formiranja snežnog pokrivača. Još je rano da se precizira, moguće su promene.

Prema Đurićevim rečima, u nedelju i ponedeljak moguće je, dakle, formiranje snežnog pokrivača, ali će temperatura ostati u plusu.

- Ne očekuju se ledeni dani. Nakon toga sledi manji porast temperature. Da opet budu od 0 do trećeg, četvrtog stepena - najavio je uz napomenu da se za jutarnje temperature predviđa blagi minus.

Prema njegovim dugoročnim prognozama, ova zima će takođe biti toplija u odnosu na prosek.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija