• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.01.2021

12:17

SRBI NISU POSTOJALI U 17. VEKU! Bili su pravoslavni Bošnjaci koji su pričali bosanski! Provokacija pokrenula raspravu OGROMNIH RAZMERA na društvenim mrežama!

Društvo

SRBI NISU POSTOJALI U 17. VEKU! Bili su pravoslavni Bošnjaci koji su pričali bosanski! Provokacija pokrenula raspravu OGROMNIH RAZMERA na društvenim mrežama!

Podeli vest

Jedna korisnica društvene mreže Tviter objavila ja na svom nalogu da Srbi nisu postojali u 17. veku, kao ni Hrvati

Ona je izjavila da su postojali samo katolički, pravoslavni i muslimanski Bošnjaci koji su pričali bosanski jezik. 

Zbog ovakve provokacije porenuta je rasprava ogromnih razmera. 

Foto: printscreen Twitter

Srbi nisu postojali u 17. veku!

Istorija, međutim, demantuje ovakve provokativne tvrdnje, pa je očigledno da je pomenuta korisnica društvenih mreža uspela u nameri da posvađa ceo region.

Foto: informer.rs

Neki od komentara čitalaca Informera

Šta vi mislite o tome ko je najstariji narod na ovim prostorima?

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kosovojesrpsko

pre 3 godine

Ove godine 13 Januara Srbi slavimo 7529. Novu Godinu. Pametnom dosta. Bosnjaci nisu nacija vec geografska oznaka za narode koji zive u Bosni isto kao i bosanac, hercegovac ili crnogorac. Do stvaranja otomanske imperije bosnjaci i muslimani nisu ni postojali a ovi danasnji su poturceni Srbi i ostale , tada porebljene nacije.

Bgd

pre 3 godine

7529.godina će nastupiti 01.04. i to je prema kalendaru koji je kodifikovao Sv.Sava u okviru Zakonopravila. Ovo što sada nazivamo "pravoslavnom novom godinom" nametnuo nam je Franc Jozer 1881. kao deoTajne konvencije pa sam prosudi koliko ima veze sa pravoslavljem. Slavimo nešto a nemamo pojma šta slavimo. Ovu muslimansku budalu ne treba ni komentarisati.

token

pre 3 godine

ova mora da ima potrez mozga BOSANCI NE POSTOJE!!! PLEMENA SU POSTOJALA PRE BOSNE KOJI SU VLADALI DANASNJOM BOSNOM!!!!!!!!!!!!

Stojan

pre 3 godine

Ko ih pravi takvim budalama? Zasto sebi dozvole da budu predmet ismevanja? A ta sto pise te gluposti izgleda da je suvise zategla to lice pa su joj obrve otisle na pola cela a sva zategnuta koza pritisla ono malo sto je imala u glavi pa sve iscurilo. Bolje bi bilo da je stavila maramu na glavu i sakrila lice jer to nalaze ta vera koju je prihvatila a koju su njeni ne tako daleki pretci morali da uzmu.

Bgd

pre 3 godine

Lepo kaže izreka: Budale ne treba tražiti, same se jave.

Marcco

pre 3 godine

Bošnjake su pokušali da stvore Austrougari ali im nije supelo. Uspelo je tek onoj Medlin Olbrajt, 120 godina kasnije. Ali kao i za Titov "narod" Muslimani i za Madlenin narod "Bošnjaci" se zna da se radi o ex-Muslimanima iz perioda SFRJ i Ex- Srbima i Hrvatima muslimanske veroispovesti, iz perioda pre AVNOJ-a. A ova Nasiha Hodžić je obican trol, mala šala dokone devojičice.

nemanjicbgd

pre 3 godine

Ala se ova "Nobelovka" nalupala, za sve pare

Bane

pre 3 godine

Bosanci su geografska odrednica, a "bošnjaci" nisu ništa. Ne postoje i nikad neće postojati!

Milutin Vranjski

pre 3 godine

Mala ispravka... Bošnjaci su vrsta pasa, zabeleženi na dvoru Tvrtka Kotromanića, kao psi čuvari. U pitanje su bili nešto slično današnjem irskom hrtu. A druga skupina pasa u toj Srpskoj banovini bili su tornjaci, nešto slično današnjem šarplanincu. Eto, ako se uzme u obzir da su crnogorci nastali direktno od majmuna, bošnjaci vuku "korene" od pasa čuvara. I vuk sit i ovce na broju!

Chaja

pre 3 godine

Auuu cero pa ti se bodes. Tj ne bodes, da te neko malo bocne ne bi ovakve gluposti pisala. Nesto se cudno desava sa ovim muslimanima, bar sto se tice drustvenih mreza. Oni kao da se spremaju ili prizivaju neki novi rat

Atlija Milorad

pre 3 godine

Odakle isplivala ona zivotinja sa nekom teorijom o narodima Atlija Milorad 0793067747

Milutin Vranjski

pre 3 godine

Očigledno je reč o jako slabo "odradjenom" transvestitu, sa taze preležanim sifilisom, pa otuda i halucinacije i frustracije bata-seke, kada je spoznala da bošnjaci nisu Turci, da su bošnjaci do pre pola sata bili samo muslimani, da su muslimani na ovim prostorima samo islamizirani Srbi - koje ne cene niti sami Turci; možda je i poturica gora od Turčina - ali ipak samo poturica. Ovo što se tiče kr(a)vata, potpuno je mukica u pravu. Ma da se trandža nije preždrala prasećine...

maks

pre 3 godine

Srbi SIGURNO nisu postojali. To je PLEME nastalo pod imenom SERVI, koje do početka 20 stolječa nije imalo ni prezimena ni jezik.Dok ga nisu kao i sve drugo ukrali Hrvatima i potpuno iznakazili. Ne govori Balaševič uzalud, da se u srbiji priča unakaženom verzijom Hrvatskog jezika.Obrazovan čovjek koji nešto ZNA i to PRIZNAJE. srbi su se do početka stolječa ganjali sjekirama po šumama loveči "večeru". Srbin "imade" samo ono što UKRADE.

Mrsupm

pre 3 godine

Od svih Srba vi uje ste najgori. Kamen za potapanje kupusa ima veci koeficijent inteligencije od tebe

Zoran2

pre 3 godine

Maks, ja nisam doktor da ti zabranim, a ti i dalje jedi, jedi .....

Boris

pre 3 godine

U mom gradu u BIH postoji grob sa prezimenom moje porodice,gdje na cirilici pise da je upokojen 1317 god.Pokazite Mi jedan mezar u citavoj Bosni sa aktuelnim Bosnjackim prezimenom stariji od 150 god?Toliko o Tomé ko je ovdje starosjedilac.

raska

pre 3 godine

Radi ova korona svoj posao. Evo najnovijih opasnih simptoma!!!

pekabinac2011

pre 3 godine

NASIHA KAD MI PUSILA ,GOVORILA MI SLATKE RECI O SRBIMA,KAD JE PRESTALA DA PUSI LUPETA GLUPOSTI,A MOJ DEDO JEBO JOJ MAMU NO NAPRAVIO IDIOTKU ,BOLJE MU JE DA JE IZDRKAO NO OVO DUBRE STO SE RODILI

Goran Bras

pre 3 godine

Istoriografija je neumoljiva ,bazira se na vrelima ,dakle ako neko ovo tvrdi mora navesti vrelo .U prilog ovoj temi dajem kao primer jedno od najstarijih vrela ,franačke anale manastira Lorš ,hroničara Karla Velikog iz 9.st.Ajnharda koji opisuje beg kneza Ljudevita k Srbima koji drže najveći deo Dlmacije ,dakle u to vreme se govori o rimskoj prov.Dalmaciji koja u svom sastavu sadrži Bosnu zapadnu Srbiju i celu Dalmaciju i te prostore po Francima drže Srbi a granicu prema Slovenima Karlo Veliki naziva LIMES SORABIKUS a ne limes slovenikus ,sapienti sat ! ! .

Zagor

pre 3 godine

Istorija utemeljena na činjenicama,priznata svugdje u svijetu!!! Pravoslavni nemaju istoriju,već istorijom nazivaju mitove spjevane uz gusle i logorsku vatru. Ako grijesim neka me ispravi neki pravoslavac bilo kojom činjenicom.....ako zna šta je činjenica!!!

Sabahudin

pre 3 godine

Bosanci (Bošnjaci) su žitelji Bosne kao geografske odrednice. Bosanski jezik ne postoji. U Bosni se priča srpskim jezikom različitih narečja i dijalekata. Srbi na prostorima današnje Bosne žive oduvek. To što ste vi prešli na islam (iz nekog rezloga) ne daje vam za pravo da tvrdite da istorija potiče od tada, mada bi vi to voleli. Zato, prestanite da se glupirate, knjigu u šake pa naučite istoriju.

mariola

pre 3 godine

Kao sto je poznato Bosanski jezik je bio prvi put priznat u Austrougarskoj, kad su napravili celu pometnju i kad je poceo plan napada na srbe. zadnji trzaj jim je bio pre raspada austrougarske i pocetka prvog svetskog rata i sa time stvaranje Albanije a Bosanski jezik je priznat kao sto znam 1878 ili tako nesto znaci prvi put priznat u 19 veku i to je dokumentovano dal u Beču ili Berlinu. Pre toga Bosanski jezik nije ni postojao niti je bio priznat.A Turci mogu da izmislajju i pisu nama svasta i da nam guraju svoje izmisljotine i tako posle par generacija svest takva i takva. Za Srbski jezik se zna i za vreme Rimljana i za vreme nasih vladara pre Nemanjica pa se zna i pre Hrista pa i pre Turaka , kad smo kod toga Turci kazu za Skorpiona - JakRep pa i dosta tih reci. Tako da vise oni nasih reci imaju nego mi njihovih. A i zna se da u Turskoj ima oko 9 miliona ljudi koji znaju koja im je nekad slava bila i jezik i dalje pricaju i to nisu samo ti iz Bosne poturceni koji su se vracali kuci sa prezivelima nego mnogo pre otomanskog carstva na ozemlju danasnje Turske u precizno gradu Ksantos u nekadasnjoj Maloj Aziji koja je u Turskoj i dan danas stoji kamen Obilisk za 12 zapovedi i zakonika. samo sto su Srbi nekad bili zvani i Servi i Sarmati i Dalmati i Iliri i mnogo tih imena ali pre svega slavs pa Serbo Iliren kako su ih zvali i ti Austrougari. A ima dokaza o Servi i na kovanom novcu u Rimskoj vladavini pa i ima iskopanina oko Vince koje dokazuju 5.700 god plus pre Hrista. Na loncarskim umečima pa i garderobi i metalima i bronzi. Nego daleka je tema prvi potop ljudske civilizacije itd prve nase godine. I Rasa Raseljena ili tada Raške pokrajine crvenih Rasa uzvodno Dunava koji su bezali od potopa crnog danasnjeg mora a belih rasa koje ime raseliti dolazi od slavskog jezika oni su isli uzvodno od dnjepra i njihovih reka rusi nasa braca. i od tu simboli 4 c nije c nego su to simboli 4 najvece reke i centar tada prve i najvece ljudske civilizacije. gde nisu ni Azteci postojali majani 1345 ili kinezi itd itd. A otomani koji i dan danas koriste nase reci i nas jezik im je bio do neznam koje godine sudski jezik jer su besede imali sve izmesane pa je nas jezi bio koriscen jer se zna da je pismo iz nasih kraja bilo pisano u doba Vinče kao i danasnja cirilica koja je najslicnija tim slovima. A i reci ilirske od 10 reci su 9 identicne makedonske koje se zna Tito napravio Makedoniju pre bila Vardsrska Srbija. A kao sto smo rekli Bosanski jezik prvi put tek u 19 veku priznat od strane Austrougarske 1878 god

strucnjak

pre 3 godine

Joj sto bi je ja ovako neuk naucio kako se prave mali Srbi.

Ja BL

pre 3 godine

Hi hi.....a Bošnjaci su prije toga došli sa Marsa i osnovali koloniju na Zemlji. Jadan je region koji ova jadnica posvađa.....

Ja BL

pre 3 godine

Hi hi... da Bošnjaci su došli sa Marsa i naselili zemlju. Jadan je region koji ova jadnica može da posvađa....

surovi

pre 3 godine

Pitanje za ovu ..... Kako je moguće da su svaku Jugoslaviju osnivala samo tri naroda, Srbi Hrvati i Slovenci, a 1991 iz nje izađoše sedam naroda ***????

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija