• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.01.2021

13:33

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! Vesić tražio popuštanje mera, evo kako je REAGOVALA STRUKA!

Društvo

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! Vesić tražio popuštanje mera, evo kako je REAGOVALA STRUKA!

Podeli vest

Sednica Kriznog štaba je upravo završena, a najvažnija tema je bila vakcinacija

Medicinski deo Kriznog štaba traži još vremena, do sredine sledeće nedelje, za odluku o popuštanju mera, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Medicinski deo Kriznog štaba rekao da nisu protiv mog predloga o popuštanju mera odnosno produženju radnog vremena do 22 sata, ali traže vreme, odnosno do sredine sledeće nedelje da se izjasne o tome. Očekuju da će tada trendovi biti jasniji i da će moći da se izjasne. Razumem njihove razloge, ali ova kriza nije samo zdravstveno već i ekonomska. Zato mere, moraju da uvaže i zdravstveni i ekonomski aspekt - kaže Vesić.

Dodaje da Grad Beograd, Privredna komora i privrednici očekuju da se produži radno vreme najkasnije do 1. februara.

- Danas sam se dogovorio sa predsednikom Privredne komore Markom Čadežom i ministrom Tomislavom Momirovićem da 29. januara u Privrednoj komori održimo veliki sastanak sa privrednicima na kome ćemo razgovarati o našem zajedničkom predlogu da Vlada popusti mere ukoliko ta odluka ne bude doneta u međuvremenu - naveo je Vesić.

Redovna pres konferencija Kriznog štaba zakazana je za 15 časova.

Foto: printscreen Tanjug

Dr Predrag Kon

Prethodna sednica održana je u utorak kada je doneta odluka da aktuelne mere ostaju na snazi do daljeg.

Epidemiolog Predrag Kon preneo je tada novinarima da je glavna tema sednica Kriznog štaba sada i vakcinacija i da će biti u fokusu budućih sastanaka.

- Sastajaćemo se ubuduće prvenstveno zbog vakcinacije i praćenja eventualnih problema u toj oblasti, kako bismo pomogli ako bude potrebno - istakao je Kon.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je sinoć da je do sada ukupno u Srbiji vakcinisano 84.075 građana i dodao da se vakcinacija nastavlja i danas, kao i narednih dana.

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović je pre dva dana primio vakcinu u Nišu i tom prilikom ukazao da je veoma bitno da se što veći broj građana vakciniše, kako bi stvorili kolektivni imunitet.

- Da on pređe 60 ili 70 odsto, i da na taj način zaustavimo ovu tešku bolest - rekao je Tiodorović.

On je ranije kazao da epidemiološki posmatrano, nije trenutak za popuštanje mera još neko vreme, dok stvarno ne budemo sigurni da je silazna putanja stabilna, a broj obolelih i stanje u zdravstvenim ustanovama dobro.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bravo informer

pre 3 godine

Gledao sam na tv happy vasu urednicu Ivonu Tomkovic, zena zmaj kao da je iz Arilja sve je objasnila. Sada Aleksicev advokat salje neke slike novinarima na svim su portalima. Malo to iskomentarisite.

Danas sednica Kriznog štaba
Društvo

Danas sednica Kriznog štaba

Danas će biti održana nova sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana epidemiološka situacija, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

22.01.2021

07:50

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20