• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

23.01.2021

08:20

VELIKA PROMENA! Saobraćajci sada na licu mesta mogu da PIŠU KAZNE ZA JOŠ JEDAN PREKRŠAJ, EVO O ČEMU JE REČ

Društvo

VELIKA PROMENA! Saobraćajci sada na licu mesta mogu da PIŠU KAZNE ZA JOŠ JEDAN PREKRŠAJ, EVO O ČEMU JE REČ

Podeli vest

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja ukazao je da pripadnici Uprave saobraćajne policije od Nove godine imaju odobrenje da kontrolišu vozače na prisustvo psihoaktivnih supstanci.

"Kontrola vozača pod dejstvom narkotika i ostalih psihoaktivnih supstanci je ranije bila kampanjska aktivnost, a zbog složenosti i aparature kojom se obavlja testiranje to nije bilo pravilo, međutim, od Nove godine to postaje stalna aktivnost, tako da svi oni koji imaju lošu naviku da sedaju za volan pod dejstvom narkotika i ostalih psihoaktivnih supstanci imaće razloga da budu zabrinuti", rekao je Okanović za RTS.

On je napomenuo da se u slučaju teže saobraćajne nezgode po pravilu radilo toksikološko testiranje kako bi se utvrdilo prisustvo psihoaktivnih supstanci, a sada će to, kako je naglasio, postati redovna situacija i u kontroli saobraćaja.

Foto: Tanjug

Redovna kontrola psihoaktivnih supstanci



"Pripadnicima saobraćajne policije pomažu i pripadnici kriminalističke policije, koji vrše procenu na licu mesta da li lice pokazuje sumnju da je pod dejstvom narkotika, a onda se tek pristupa testiranju. Dakle, zbog složenosti testiranja neće biti testiranje kao kad je u pitanju alkohol - da se svi vozači testiraju redom već samo ona lica čije ponašanje ukazuje na sumnju da su pod dejstvom psihoaktivnih supstanci", objasnio je Okanović.

Istakao je da je tokom proteklog vikenda 16 vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a osam zbog nasilničke vožnje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
iz prve ruke

pre 3 godine

odlichno.!!!ja sam lichno izgubio vozachku zbog THC-a i znam koliko sam se borio da je povratim zato mi nikada vishe u zivotu nije palo na pamet da zapalim ni cigaru.ovde u nemachkoj je lakshe zavrshiti shkolu (ne shalim se jer sam paralelno pohadjao CNC dreher und freser i zavrshio sa lakocom)nego MPU iliti kako ga ovde popularno zovu "idioten test" koji je obavezan ako vas uhvate pod uticajem psihoaktivnih suptanci i alkohola.evo verovali ili ne ako me je neshto odviklo od konzumiranja kanabisa to je taj rigorozni sistem koji te tako sankcionishe da nemash pravo na drugu greshku ako ti je stalo do zivota.da da "do zivota" jer ovde zivot bez vozachke i nije neki zivot.trebalo bi jednostavno trebalo prepisati nemachki zakon i videcete kakve rezultate postize adekvatno sankcionisanje,

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija