• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.02.2021

14:50

ZAŠTO 75 GODINA NIKO NIJE SNIMIO FILM O JASENOVCU? Gaga Antonijević: Neki nisu smeli, drugi nisu mogli, VUČIĆ JE MOGAO I SMEO!

Društvo

ZAŠTO 75 GODINA NIKO NIJE SNIMIO FILM O JASENOVCU? Gaga Antonijević: Neki nisu smeli, drugi nisu mogli, VUČIĆ JE MOGAO I SMEO!

Podeli vest

Reditelj filma "Dara iz Jasenovca" Predrag Gaga Antonijević izjavio je da 75 godina niko nije smeo da finansira film o Jasenovcu sve dok se nije pojavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Na pitanje zašto niko za ovih 75 godina nije snimio film o stradanju Srba u Jasenovcu niti je za to izvojio novac, zašto to nije bila tema za prethodne vlasti, predsednike i premijere Antonijević je odgovorio:

- Neki nisu smeli, drugi nisu mogli, a Aleksandar Vučić je smeo i mogao - rekao je Antonijević.

Podsetimo, Vučić je danas naveo da je ponosan na to što je država pomogla da se ostvari projekat koji govori o najvećem stratištu Srba.

- Ne mogu da ocenjujem to sa umetničke strane. Lično, film mi se dopao. Težak je, ali je potrebno da imamo jedan takav film o najvećem stratištu srpskog naroda kakav je bio Jasenovac. Ponosan sam na to što je država pomogla taj film i to je bila moja inicijativa. Ponosim se svime što smo uradili - rekao je Vučić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stojke

pre 3 godine

Gago snimaj novi film nek vidi narod, nek narod pamti, nek se narod ne stidi svog stradanja.

NN

pre 3 godine

Svaka čast za film još ne mogu da se sakupim. Definitvno se naša kinematografija vraća na velika vrata. Bravo!

Nešo N

pre 3 godine

Anja: Istina je morala isplivati na površinu.

Ličanka

pre 3 godine

Kao neko ko korene vuče iz stradalne Like, moram da kažem da je bilo krajnje vreme da neko na filmu ovekoveči velika stradanja u Jasenovcu. Hvala filmskoj ekipi na hrabrosti i posvećenosti, a predsedniku na razumevanju i podršci!

Ivana

pre 3 godine

Koliko god bio tuzan film istina je jos tuznija. Drago mi je da je neko skupio hrabrost da snimi nesto o stradanju srpskog naroda. Hvala predsedniku Vucicu na ogromnoj podrsci.

Mara

pre 3 godine

Mesto najveceg srtadanja srpskog naroda u nasoj istoriji.Tuga do neba.Necemo dozvoliti da ode u zaborav.

Ivana

pre 3 godine

Aleksandar Vučić je hteo da se žrtve Jasenovca pomenu, i hvala mu na velikoj hrabrosti i da se zaista prikaže prava istina onakva kva jeste jer je u Jasenovcu od 1941-1945 godine stradalo 24.000 dece.

Marija

pre 3 godine

Da se ne zaboravi kroz kakvu gogotu je prolazio srpski narod za vreme drugog svetskog rata.Tuga...

Marijana

pre 3 godine

Svaka čast film je dirnuo svakog čoveka tu nema nikakve dileme. Ono što je najbitnije a to je da se istina i patnja nikada ne zaboravi.

Sofija

pre 3 godine

Teska tema i tezak film, nazalost istinit je.

Goran

pre 3 godine

Napokon svet moze da vidi veliko stradanje naseg naroda u vreme drugog svetskog rata.

Kosta

pre 3 godine

Jako potresno i tuzno, ne verujem da je iko ostao ravnodušan posle Dare...

Micojka

pre 3 godine

Sa ovim filmom nasa kinematografija se vratila na velika vrata.

Sofija

pre 3 godine

Страдње српског народа.Злочин који не сме да се заборави

Sofija

pre 3 godine

Treba snimiti jos ovakvih filmova, neka ovo bude samo pocetak.Odlican film.

Sasa

pre 3 godine

Dugo smo cekali na ovakav film. Najzad je niko skupio hrabrost da svetu obelodani uzasne zlocine koje smo kao narod proziveli. Svaka cast.

M Novosel

pre 3 godine

Režiser Antonijević se odvažio i uz pomoć države Srbije, pokazao šta su ustaše radile u Jasenovcu.

Sonja

pre 3 godine

Ovaj film je zasnovan na istinitim i poverljivim podacima, napokon zrtve iz Jasenovca posle 75 godina mogu da nadju svoj mir .Hvala vladi i Vucicu sto su imali razumevanja i pomogli ovo epohalno ostvarenje.

Aki

pre 3 godine

Znajuci da film moze izazvati mnogo neprijatnih komentara, nas predsednik je dozvolio da nas narod ne zaboravi najvece srpsko stradanje, da se ne zaboravi. Hvala vam predsednice, hvala glumcima, reziseru i ostalima koji su ucestvovali.

Marko

pre 3 godine

Ovaj film je svakako bio potreban našoj zemlji, da ceo svet vidi pravu istinu o stradanju našeg naroda od ustaških zločinaca u Jasenovcu.

Andrijana

pre 3 godine

Pohvalno je što je neko imao hrabrosti da posle toliko godina snimi film i prikaže stradanje Srba u Jasenovcu.

Ana

pre 3 godine

Film je snimljen na inicijativu Aleksandra Vucica .Nikada ne smemo zaboraviti stradanje naseg neduznog naroda.

Sanja

pre 3 godine

Reditelj Gaga Antonijević je rečenicom " Neki nisu smeli, drugi nisu mogli, a Aleksandar Vučić je smeo i mogao" pokazao razliku između Vučića i ostalih.

Dunja

pre 3 godine

Dara iz Jasenovca je film koji je neverovatno potresan i strašno je što se toliko ćutalo o tome, odnosno kako niko nije imao smelosti da ispriča priču o stradanju Srba!

Pera Savic

pre 3 godine

Zasto nijeZato sto niko nije imao petlju kao Vucic.

Ivanka

pre 3 godine

Istina se mora znati a istorija negovati, cuvati i nezaboraviti.

Rile

pre 3 godine

Predsednik je covek koji voli svoj narod, svoju zemlju i nece dozvoliti da nas neko proziva kako lazemo bilo sta vezano za istoriju naseg naroda.

Jovo

pre 3 godine

Ovaj film je trebalo i ranije snimiti ali nedostajao je hrabrosti. I ovako se neće svideti mnogima u svetu. Stradanje nevinih niko ne voli da gleda.

Jovanovic Sasa

pre 3 godine

ovo se cekalo skoro 80 godina, bravo za gagu, bravo za vlast, Srbija je ponosna na Daru iz Jasenovca

Eka

pre 3 godine

Film je odlican i sa sobom ostavlja trag vremena kada su Srbi bili zatvoreni u logoru. Tezak i morbidan film, svakako se treba pogledati.

Miss

pre 3 godine

Predsednik Vucic je doneo ispravnu odluku, zato smo i zahvalni na ovakvom projektu. Neka se vidi i zna sta se radilo sa Srbima u logoru..

Ivan

pre 3 godine

Prosla vlast nije smela jer je bila ucenjena od istih tih sto su to radili u Jasenovcu srpskom narodu.

Baca

pre 3 godine

Tri miliona gradjana je pratilo ovaj film sinoc na RTS... to nesto govori.

Olja

pre 3 godine

Ovo je stradanje srpskog naroda nikad zabelezeno do tada u istoriji, moramo da pamtimo zrtve i da se borimo da se istina cuje u svetu.

Ina

pre 3 godine

Verujem da mnogi nisu smeli da podrže snimanje ovakvog filma ali više verujem da je bilo onih koji to nisu hteli. Jasenovac je nešto što se stvarno desilo, mesto gde je pogubljeno puno nevinih, istina treba da se zna i čuje pa makar i posle toliko godina.

Stevan

pre 3 godine

Nažalost ovaj i ovakav film je tebalo snimiti pre nekoliko decenija, ali ostaće upamćeno svidelo se to ili ne da je film sniman uz pomoć države na čijem čelu je bio SNS i Vučić kao njen predsednik.

Jaksa

pre 3 godine

Predsednik Vucic je smeo i hteo! Bitno je da narod srpski shvati zrtvu nasih predaka i da se to nikad ne zaboravi.

Jovana P

pre 3 godine

Sve pohvale Vučiću na odvažnosti i volji da pomogne snimanje ovako važnog filma za Srbe. Da se zauvek pamti!

Sara

pre 3 godine

Strašne zločine iz Jasenovca ne smemo zaboraviti!

Slav

pre 3 godine

Nije bitno zašto nije snimljen film jer se o Jasenovcu pričalo kao što se pričalo i o Kragujevačkim Šumaricama gde se svake godine na godišnjicu streljanja držao školski čas. Meni recimo danas kao coveku od 42 godine dve stvari nikada neće biti jasne. Prva je zašto Josip Broz Tito nije hteo da ode na otvaranje memorijalnog centra Jasenovac. Druga stvar je kako smo mi Srbi dozvolili da od raspada Jugoslavije prestanemo da pričamo o Jasenovcu o Šumaricama o Kozari, a da one o kojima smo učeni da su izdajnici i ubice počnemo da slavimo i dižemo istima spomenike?

Izbori 2024

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija