• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

23.02.2021

21:35

GENERAL BRATISLAV DIKIĆ O LAŽNOJ AFERI 'DRŽAVNI UDAR'  Nudili su mi 50.000E da za sve optužim Srbe Pretili su mi porodici, ćerku pratili i vukli je za kosu

Društvo

GENERAL BRATISLAV DIKIĆ O LAŽNOJ AFERI 'DRŽAVNI UDAR' Nudili su mi 50.000E da za sve optužim Srbe Pretili su mi porodici, ćerku pratili i vukli je za kosu

Podeli vest

Crnogorsko tužilaštvo nudilo mi je novac da optužim Beograd za navodni državni udar u Crnoj Gori. Mojoj ćerki je na ulici prišao nepoznati muškarac s leđa, počupao je za kosu i pretio da moram da sarađujem s crnogorskim tužilaštvom

Bivši komandant Žandarmerije general Bratislav Dikić tvrdi da su mu crnogorski tužioci nudili 50.000 evra da optuži Srbiju za navodni državni udar u Crnoj Gori, a da su mu ćerku fizički napali na ulici ne bi li ga slomili i "naterali na izdaju"!

Dikić, koji je proveo skoro četiri i po godine u zatvoru u Crnoj Gori i na kraju je oslobođen usled nedostatka dokaza, kaže da je trpeo najstrašniju torturu Specijalnog državnog tužilaštva.
 

Spremni na sve

Specijalno tužilaštvo okupilo je veoma opasnu bandu, koja je bila spremna na sve, pa i na najteža krivična dela
Andrija Mandić, lider DF


Pretili porodici
Prema njegovim rečima, nudili su mu pare da lažno optuži Srbe Srbiju, a kada je to odbio, fizički su mu napali ćerku na ulici!
- Nudili su mi odmah 50.000 evra koje će isplatiti mojoj porodici u Srbiji, a rekli su da će mi dati još ako je potrebno. Nisam prihvatio novac. Onda su počele pretnje... Govorili su da moja porodica nije bezbedna u Srbiji. Mojoj ćerki je nepoznati muškarac prišao na ulici s leđa, počupao je za kosu i pretio da moram da sarađujem s crnogorskim tužilaštvom. Kada bi mi porodica dolazila u posetu u Crnu Goru, govorili su im da se paze jer "Morača ima mnogo krivina"... - ispričao je Dikić na TV Hepi, ističući da je crnogorski tužilac Milivoje Katnić pred njim vikao da će sve Srbe proterati iz Crne Gore!?!
- Taj Katnić mi je rekao: "Ti braniš Srbe ovde. Ali, sve ćemo mi njih u autobuse i proterati pravac u Srbiju, kao i svi drugi što su uradili!" - rekao je Dikić.

Foto: Darko Cvetanović

General Bratislav Dikić


General Dikić je odmah po povratku u Srbiju, 16. februara, dao ekskluzivni intervju za naš list u kojem je opisao torturu koju je prošao.
- Od trenutka hapšenja, 15. oktobra 2016, bio sam pod stalnim pritiskom i pretnjama da optužim SPC, Srbe u Crnoj Gori, tamošnju opoziciju, neke ruske državljane, ministra Nenada Popovića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Nisam hteo ni mogao da pljunem na svoju čast, koja mi je vrednija od života, niti sam mogao da optužim bez dokaza moj narod. Kako nisu uspeli s ucenama, prema meni su se ponašali sve gore... - rekao je Dikić.


Opasna banda
Komentarišući sve ove navode, lider DF Andrija Mandić kaže da tužilac Katnić nikada nije ni pokušao da demantuje Dikićeve izjave.
- Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori okupilo je veoma opasnu bandu koja je bila spremna i radila je najteža krivična dela o kojima govori i Dikić. Siguran sam da će vreme i promene koje su se desile dovesti do toga da se oni suoče sa pravdom i zakonima - uveren je Mandić.
 

Činjenice

* 16. oktobra 2016. u Podgorici se desio navodni državni udar

* Tog dana su se održavali parlamentarni izbori u Crnoj Gori
* Osim Dikića, uhapšeni su i Andrija Mandić, Milan Knežević i još 14 ljudi
* Direktor policije CG Slavko Stojanović saopštio je da se uhapšeni sumnjiče za terorizam
* U proleće 2019. godine svi su prvostepenom presudom osuđeni
* Sud im je 5. februara 2021. poništio sve presude

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
token

pre 3 godine

Treba Srbija ocisti crnu goru za manje od 2h!! da tamo crnogoraca nema vise!!!! naravno takvih

milomirdv

pre 3 godine

I sad naravno sledi milionska odšteta.Ako je nema onda je samo pao dogovor,nikom ništa.

srbo

pre 3 godine

Šta se sve valja iza tih kriminalaca milogoraca,predosećam da će kozanostra biti mala maca,koliko su zastranili i osilili se da su elementarne vrednosti i tradiciju pogazili,da ni malo dostojanstva više nemaju.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija