• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.02.2021

13:07

SRBIJA U ABU DABIJU PREDSTAVILA MOĆNO NAORUŽANJE! Ministar Stefanović: Ovo je dobra prilika za naše vredne ljude! /FOTO/

Društvo

SRBIJA U ABU DABIJU PREDSTAVILA MOĆNO NAORUŽANJE! Ministar Stefanović: Ovo je dobra prilika za naše vredne ljude! /FOTO/

Podeli vest

U jednoj od najvećih izložbi naoružanja u Abu Dabiju učestvovali su predstavnici više od 80 zemalja

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, na poziv potpredsednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladara i ministra odbrane Dubaija šeika Muhamed bin Rašed al Maktuma, prisustvovao je danas otvaranju 15. Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme "IDEX 2021" u Abu Dabiju.

Ministar Stefanović se pre zvaničnog otvaranja Sajma neformalno susreo sa državnim ministrom odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Ahmedom al Bovardi al Falasijem.

Prema rečima ministra Stefanovića, ovaj vodeći sajam naoružanja i opreme dobra je prilika da naša odbrambena industrija prikaže ono što je stvorila u prethodnom periodu i što može da proizvede.

- Dobra je prilika za naše vredne ljude i za naše fabrike da predstave svoje proizvode, uključujući i sve ono što je usvojeno u naoružanje Vojske Srbije, kao i neke nove projekte na kojima radimo i koji obuhvataju složene borbene sisteme – rekao je ministar odbrane.

On je naglasio da će se tokom Sajma sastati sa kolegama ministrima odbrane iz više zemalja sveta sa kojima će razgovarati o zajedničkoj saradnji.

- Razgovaraćemo o tome šta je to što možemo da uradimo čak i u ovom složenom vremenu Kovida, da pomognemo da naša vojska bude efikasnija, da imamo više zajedničkih vežbi kojima ćemo pomoći da ta multifunkcionalna operabilnost naše vojske bude dobra, a istovremeno da čujem šta kolege misle o tome šta možemo dalje da uradimo zajednički i da radimo na sklapanju novih sporazuma kojima će naša zemlja da napreduje – poručio je ministar Stefanović.

Tokom prvog dana Sajma, ministar odbrane obišao je i štand JP "Jugoimport SDPR" na kojem je predstavljen deo proizvodnog programa Odbrambene industrije Srbije.

Na jednoj od najvećih i najznačajnijih međunarodnih izložbi naoružanja i vojne opreme među izlagačima je tradicionalno i "Jugoimport-SDPR" s ciljem da predstavi mogućnosti i nova dostignuća u oblasti naoružanja i vojne opreme iz proizvodnog programa srpske odbrambene industrije.

Međunarodni sajam naoružanja "IDEX" održava se svake druge godine pod pokroviteljstvom Njegovog visočanstva šeika Halife bin Zajeda al Nahjana, predsednika UAE i vrhovnog komandanta Oružanih snaga UAE.

Srbija ponudila impresivno naoružanje svetu

Ovde možete pogledati naoružanje koje je "Jugoimport-SDPR" predstavila na sajmu naoružanja u Abu Dabiju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija