• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.02.2021

13:51

VUJOVIĆ: Završen konkurs za dodelu sredstava za zamenu kotlarinica i pošumljavanje, potpisivanje ugovora u narednih deset dana

Društvo

VUJOVIĆ: Završen konkurs za dodelu sredstava za zamenu kotlarinica i pošumljavanje, potpisivanje ugovora u narednih deset dana

Podeli vest

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas da je konkurs za dodelu sredstava za zamenu kotlarinica i pošumljavanje završen i da će prvi ugovori biti potpisani u narednih deset dana

Nakon obilaska Centra za prikupljanje i obradu podataka na autoputu i novog punjača za električne automobile, Vujović je istakla da se za zamenu kotlarnica za pravna lica javilo 30 lokalnih samouprava, isto toliko i za pošumljavanje, a osam lokalnih samouprava se javilo za zamenu privatnih ložišta.

Istakla je da izdvajanjem tih sredstava Vlada Srbije i Ministarstvo pokazuju da je borba protiv aerozagađena prioritet.

Takođe, pozdravila je današnje puštanje u rad punjača za električna vozila kod naplatne rampe Beograd i istakla da je to još jedan od načina smanjena zagađenja vazduha.

Podsetila je i da naša država subvencioniše građane za nabavku električnih i hibrid vozila.

Iznela je podatak da do sada u našoj zemlji ima oko 4.000 elektro i hibrid vozila i navela da je procena u narednim godinama svako treće vozilo u Evrope bude na električni pogon.

- Tome i mi težimo i zbog toga se nadam da će biti veći odziv za subvencije za nabavku električnih i hibrid vozila - rekla je Vujović.

Ističe da će to uticati na smanjenje aerozagađenja i ukazuje da drumski saobraćaj čini 22 odsto od ukupne emisije ugljen dioksida u svetu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija