• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

04.03.2021

12:58

Lončar za "RTV Slovenija": Virusi ne poznaju granice, BORBA MORA BITI ZAJEDNIČKA!

Društvo

Lončar za "RTV Slovenija": Virusi ne poznaju granice, BORBA MORA BITI ZAJEDNIČKA!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar u intervjuu za državnu televiziju Slovenije istakao je da su za uspeh Srbije u procesu imunizacije građana najzaslužniji predsednik Aleksandar Vučić i zdravstveni radnici koji su omogućili velikom broju građana Srbije da se u kratkom roku vakcinišu protiv kovida 19

U prilogu koji je u sredu uveče emitovan u centralnoj informativnoj emisiji "Dnevnik" na RTV Slovenija, ističe se veliki uspeh Srbije, koja je šesta u svetu po broju vakcinisanih i navodi da je naša zemlja samo u prva dva meseca ove godine obezbedila preko dva miliona doza vakcina različitih proizvođača.

Ministar Lončar je tom prilikom istakao da partnerstvo i zajednička borba svih država Evrope, kako onih koje su u EU tako i onih koje još uvek nisu punopravne članice, mora biti imperativ ukoliko želimo da pobedimo u borbi protiv koronavirusa.

"Kao što virusi ne poznaju granice, tako i borba protiv koronavirusa i svih drugih pošasti koje ugrožavaju zdravlje stanovništva Evrope, mora biti zajednička i ostati isključivo u domenu zdravstva, a ne politike. Srbija danas ima američko-nemačku vakcinu (Fajzer), britansku (Astra Zeneka), kinesku (Sinofarm) i rusku (Sputnjik V). Dakle naše političko opredeljenje, kada su vakcine u pitanju, je isključivo interes očuvanja zdravlja građana Srbije", rekao je Lončar.

Podsetio je da je Srbija od začetka član inicijative Kovaks i da je podržala ovaj program i materijalno, izdvojivši nekoliko miliona evra za istraživanje, proizvodnju i kupovinu vakcina.

"E sada, to što od Kovaks programa nismo još uvek dobili ni jednu jedinu dozu, nije odluka Srbije. Sa druge strane, Srbija je donirala vakcine i Republici Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i time čitavoj Evropi pokazala kako partnerstvo, solidarnost i saradnja mogu i trebaju da izgledaju u praksi", zaključio je Lončar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MRTAV VIRUS U VAŠEM GRLU? NEMA ŠANSE! Doktor Milanko o tome koja VAKCINA NAJBRŽE RAZVIJA IMUNITET I KOLIKO ĆE ON DA TRAJE
Društvo

MRTAV VIRUS U VAŠEM GRLU? NEMA ŠANSE! Doktor Milanko o tome koja VAKCINA NAJBRŽE RAZVIJA IMUNITET I KOLIKO ĆE ON DA TRAJE

Sasvim je normalno da se pojavljuju mutirani sojevi koronavirusa i to ne treba da nas zabrinjava, pošto je to prirodan proces, rekao je za RTS dr Milanko Šekler sa Veterinarskog specijalističkog instituta u Kraljevu. Dodao je da smatra da je broj novih slučajeva zaraze u porastu zbog toga što su se kršile mere zaštite, ali i da je masovna vakcinacija mnogo važniji izlaz iz epidemije koji dosad nismo imali.

26.02.2021

07:13

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija