• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.03.2021

15:57

Ministar Dmitrović u poseti Aranđelovcu: Za porodice sa troje dece komunalne usluge niže 50 odsto!

Društvo

Ministar Dmitrović u poseti Aranđelovcu: Za porodice sa troje dece komunalne usluge niže 50 odsto!

Podeli vest

Ministar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Ratko Dmitrović, istakao je danas tokom radne posete Aranđelovcu, da je pored podsticajnih mera za porodice sa decom, za demografski oporavak Srbije ključna putna infrastruktura i održiv ekonomski razvoj lokalnih samouprava

  

U razgovoru sa predsednikom opštine Bojanom Radovićem, zaključeno je da je za ovaj kraj od ogromnog značaja projekat izgradnje državnog puta prvog reda ''Vožd Karađorđe''. Put će povezati Šumadijski, Pomoravski i Borski okrug, odnosno 11 opština i gradova i predstavljaće najbržu vezu istočne Srbije sa centralnim i zapadnim delom naše zemlje. Od Aranđelovca do  Beograda, novim putem, trebalo bi da se stigne za 45 minuta.

Kad je reč o merama za podsticaj nataliteta, pored finansijske pomoći porodiljama i stipendiranja nadarenih đaka, u Aranđelovacu je  po rečima ministra Dmitrovića, napravnjen značajan iskorak u odnosu na državne mere u delu koji se odnosi na podršku začeću. Starosna granica za medicinski potpomognutu oplodnju žena pomerana je sa 43 godine, do koliko finansira država, na 50 godina starosti žene.

- Posebno mi je drago da je ovde u Aranđelovcu omogućen popust na komunalne usluge od 50 odsto  za  porodice sa troje i više dece - istakao je ministar Dmitrović.

Foto: Ministarstvo za brigu o porodici

Predsednik opštine Bojan Radović, smatra da se demografska slika Aranđelovca popravlja, a da tome svedoči i povećanje prometa  nekretnina od čak 30 odsto u 2020. godini.

- Mnoge lokacije koje su kupljene u toku prošle godine planirane su za etno- sela, ugostiteljsko- turističke objekte, voćnjake i proizvodnju hrane - rekao je Radović.

Foto: Ministarstvo za brigu o porodici

On je dodao i da se Aranđelovac, pored razvijene privrede i prepoznatljivih, jakih kompanija, suočava sa manjkom kvalifikovane radne snage koja je neophodna za održivi tempo rasta privrede.

U okviru posete Aranđelovcu  ministar  Dmitrović i državna sekretarka Milka Milovanović Minić, obišli su  i Centar za socijalni rad koji je nadležan za Aranđelovac i Topolu. Direktorka Nada Tanasijević istakla je da Centar opslužuje 3.500  korisnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MINISTAR DMITROVIĆ POSETIO OPŠTINU GORNJI MILANOVAC: Grad nade za mlade!
Politika

MINISTAR DMITROVIĆ POSETIO OPŠTINU GORNJI MILANOVAC: Grad nade za mlade!

Ministar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Ratko Dmitrović, boravio je u radnoj poseti Gornjem Milanovcu, jednoj od malobrojnih opština u Srbiji koje se mogu pohvaliti povoljnom demografskom slikom. On je istakao da će Ministarstvo na čijem je čelu podržati primere dobre prakse koje primenjuje ova lokalna samouprava kad je reč o ulaganju u demografiju

10.03.2021

19:02

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija