• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.03.2021

19:40

MINIMUM 14 DANA TREBA SVE ZATVORITI! NE MOGU DA GOVORIM O KOMPROMISU! Oglasio se doktor Kon: OVO JE NEIZBEŽNO!

Društvo

MINIMUM 14 DANA TREBA SVE ZATVORITI! NE MOGU DA GOVORIM O KOMPROMISU! Oglasio se doktor Kon: OVO JE NEIZBEŽNO!

Podeli vest

Epidemiolog doktor Predrag Kon gostovao je večeras na Radio televiziji Srbije u Dnevniku gde je istakao da bi trebalo sve da bude zatvoreno kao tokom vikenda i to minumu 14 dana

- Medicinski deo Kriznog štaba ne može da odstupi od svojih pozicija. Jedine mere kakve mogu da pomognu jesu mere koje smo imali preko vikenda. Sve bi trebalo da bude zatvoreno osim radnji za hranu, pumpi i apoteka. Minimum 14 dana da bi došlo do smirivanja virusa. Beojke su užasne i dalje će rasti, a pritisak na bolnice je sve veći - rekao je doktor Kon za Dnevnik RTS.

On je rekao da ne može da govori o kompromisu i da mere moraju da se poštuju.

I MLAĐI OSNOVCI PRELAZE NA ONLAJN?! Oboljevaju deca od 7 do 15 godina, situacija alarmantna! Tiodorović: NIJE U PITANJU SAMO BRITANSKI SOJ VIRUSA!

- Ne mogu da govorim o kompromisu. Ne vidim nikakvu alternativu sa ovim merama. Još više bih naglasio da je suština u poštovanju distance, nošenja maski - dodao je Kon.

Kako objašnjava, problem mora da se zaustavi. 

Foto: printscreen

- Ovo je neizbežno. Ovaj problem mora da se zaustavi. Epidemiološka situacija je vanredna. Ponekad je katastrofalna. Proširuju se kapaciteti bolnica, ali svakim proširenjem gubi se prostor za non kovid. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mili

pre 3 godine

Možeš samo da ga duvaš, a ne da zaključavaš Srbiju.

Bf

pre 3 godine

A zasto u zemljama koje su zatvorene vec 3 meseca ne opada broj zarazenih? Ili je mozda nesto drugo u pitanju.

ljuba

pre 3 godine

Sto to nisi trazio u Januaru npr. nego ste pustili da se korona prosiri u ski centrima i ovo je epilog...licemerno

Milan63

pre 3 godine

Očigledno je da apeli ne pomažu i da na ljutu ranu treba ljut lek. Uvesti policijski čas kao i u drugim evropskim zemljama i naterati sve, a najviše one neozbiljne koji i prenose virus, da se naviknu na privremenu izolaciju dok se stanje ne stabilizuje. Šta je alternativa? Da svi završimo po bolnicama? Pa i ti ljudi koji tamo rade imaju svoje porodice i ne moraju da budu žrtve bahatih i neodgovornih ljudi. Neće, valjda, propasti Srbija ako se "zaključa" 14 dana?

Miki

pre 3 godine

Kon nema kredibilitet.On je skromnog znanja i aktivista SZO.Neka me demantuje odlaskom na poligraf.Ostali su isti.Sta znaci medicinski deo, epidemiolozi to sigurno nisu, iskljucivo su koristili policijske metode, ostali su`` jadnici`` sa klinika i ne znaju gde su od posla.Njima svaka cast.Mora se afirmisati menicinska nauka, mora se krenuti sa istrazivanjima i obdukcijama preminulim od korone.Zasto nema sezonskog gripa i ostalih pneumonija?Sad sve svode pod koronu.Ostali doktori koji se ne bave koronom se bogate na privatnim klinikama gde su obicni pregledi, koji se ne mogu u drzavnim bolnicama obaviti (izgovor neradnika), visestruko skuplji i to drzava precutno odobrava.Sve u svemu, cast izuzetcima, Hipokrat je umro u Srbiji.Ako prodju ``jos dve nedelje``, a ne bude rezultata, osim bankrota drzave, Konu i ekipi preostaje sigurno ne zarazavanje da pobiju ceo narod.Toliko vakcinisanih, a korona raste, sta kazu iz krisnog staba?Nista jer njihov konto raste i to im drzava tolerise, ostali neka crknu gladni.Zasto ne koriste iskustva iz Evrope, sve zatvoreno, a broj obolelih raste.Lako je njima oni su se zaduzili kod Amera za 1ooo milijardi eura, a sta cemo mi?

Kon

pre 3 godine

Kone brate, Zakljucaj samog sebe., nas pusti na miru, Zovi narod na vakcinaciju i uteraj lekare koji pozivaju na bojkot vakcinacije u red Njih zakljucaj i baci kljuc

Stevan

pre 3 godine

Da se pita globalistički krizni štab prošli bi smo kao države iz okoline, a ovako predsednik Vučić je uradio sve da spase živote i ekonomiju ali obzirom da neće da srozava Srbiju na zadnjem mestu gde nam je od EU i namenjeno, e sad strane službe gledaju da zatvore narod uz mere koje ni pas sa maslom ne bi pojeo kako bi izazvali demonstracije. Neće proći, živela Srbija živeo naš predsednik Vučić.

Matej

pre 3 godine

Da samo prehrana da radi a tamo najveće gužve promeni plocu vise

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija