• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

21.03.2021

08:57

MERE OD PET DANA NEĆE DATI REZULTATE! Direktor SZO u Srbiji: Bez vakcinacije ne možemo da vidimo svetlo na kraju tunela!

Društvo

MERE OD PET DANA NEĆE DATI REZULTATE! Direktor SZO u Srbiji: Bez vakcinacije ne možemo da vidimo svetlo na kraju tunela!

Podeli vest

Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji, Marijan Ivanuša, izjavio je da propisi uvedeni radi sprečavanja širenja korona virusa, a koji traju pet, šest dana, ne daju značajne rezultate i da je potrebno vreme da bi one bile efikasne

Ivanuša je za današnju "Politiku" rekao da je u toku intenzivan prenos virusa, zbog čega je ogroman pritisak ba bolnice, jedinice intenzivne nege i zdravstvene radnike.

- Znamo da je teško da se napravi balans između mera i održavanja ekonomije i to je slučaj svuda u svetu, ali kako bi spasili što veći broj života i omogućili zdravstvenoim sistemu da funkcioniše, potrebne su nam mere koje drže epidemiju pod kontrolom - rekao je Ivanuša.
 

Foto: Beta/Dragan Gojić

Prema njegovim rečima, bez preventivnih mera epidemija se neće smiriti, kao i da mere treba primenjivati i u radnim sredinama, prodavnicama, a trebalo bi nastaviti i sa vakcinisanjem što većeg broja ljudi



- Srbija je i dalje među vodećim državama u svetu i Evropi kada je u pitanju broj vakcinisanih. Ali treba da imamo na umu da se učinak imunizacije kod pojedinca pokaže tek nekoliko nedelja nakon toga. Ima osoba koje su prestale da poštuju sve preventivne mere minut nakon vakcinacije prvom dozom - rekao je Ivanuša.

On je dodao da se do daljeg preporučuje svima da poštuju preventivne mere, dok većina ljudi ne bude zaštićena cepivom.

- Bez vakcinacije ne možemo da vidimo svetlo na kraju tunela, a ova pandemija utiče na život svih nas, ne samo na zdravstveni sistem već i na ekonomiju, a promene koje je donela, uticale su na svakog pojedinca - rekao je Ivanuša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VV

pre 3 godine

SVAKA PRISILNA VAKCINACIJA ILI BILO KOJA DISKRIMINACIJA ONIH KOJI NECE DA SE VAKCINISU JE RAZLOG ZA SAMOODRBANU...PA VI VIDITE DOKLE MOZETE

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija