• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. CRNOGORAC - S. KOSTIĆ

23.03.2021

22:00

EMIR SPREMA FILM O "HEROJU NASERU ORIĆU"! POZNATI GLUMAC VREĐA NEVINE SRPSKE ŽRTVE! Neki u Srbiji će ga popdržati - SIGURNO!

Društvo

EMIR SPREMA FILM O "HEROJU NASERU ORIĆU"! POZNATI GLUMAC VREĐA NEVINE SRPSKE ŽRTVE! Neki u Srbiji će ga popdržati - SIGURNO!

Podeli vest

Poznati sarajevski glumac Emir Hadžihafizbegović priprema film o "heroju Naseru Oriću", zloglasnom komandantu Armije BiH u Srebrenici, čoveku koga država Srbija tereti za brojne zverske zločine nad nevinim civilima tokom rata u Bosni

Hadžihafizbegović, koji često boravi u Beogradu, gde ga "drugosrbijanska elita" dočekuje kao velikog prijatelja, poručuje da je Orić - čovek za koga postoje materijalni dokazi da je i svojeručno klao i sakatio ljude - heroj odbrane Srebrenice!?!

"Srbiji treba odseći glavu"

Emir Hadžihafizbegović poznat je kao veliki srbomrzac, pa protiv Srba uvek i na svakom mestu vrlo rado govori.
- Ja se duboko nadam da će Amerikanci posle svega shvatiti šta politička Srbija radi. Opet im ne valja Makedonija, ne valja im Kosovo, ne valja im Crna Gora, ne valja im Bosna… Sad su se malo sa Hrvatskom primirili. Dok se toj političkoj aždaji ne odseče glava posle 30 godina, nema sreće na ovim prostorima - rekao je Hadžihafizbegović prošle godine za HRT.

Autošovinisti

Sarajevski glumac je planove za snimanje filma o monstruoznom koljaču srpske dece otkrio u intervjuu za TV O kanal.

- Moramo napraviti film o Naseru Oriću, heroju odbrane Srebrenice. Taj se film priprema da se već jednom skine stigma sa heroja koji je otišao u Hag i koji je tamo oslobođen optužbi - rekao je Hadžihafizbegović, koji je karijeru započeo glumeći debila u filmovima Lepe Brene "Hajde da se volimo".

Komentarišući najavu snimanja filma o zločincu Oriću, reditelj "Dare iz Jasenovca" Predrag Gaga Antonijević ironično kaže da će se "Emirovom uratku sasvim sigurno obradovati i neki u Beogradu".

- Siguran sam da će autošovinistički deo beogradske čaršije sa velikom radošću dočekati snimanje tog filma - rekao je Gaga Antonijević za Informer.

Naš poznati glumac Svetislav Bule Goncić uveren je da će film o Naseru Oriću, ako bude snimljen, biti "čist politički projekat".

- Zločinci su zločinci i stvarno ne znam zašto bi se u bilo kom filmu ljudi kao Orić predstavljali kao heroji... Za tako nešto nema i ne može biti nikakvog opravdanja, nema te umetničke slobode, nema tog filmskog projekta koji može da opravda negiranje zločina i promovisanje zločinaca kao nekakvih nacionalnih heroja sa bilo koje strane ovog našeg balkanskog prostora... - kaže Goncić.

"Drogirani četnici sa pancirima"

U propagandnom filmu "Kvo vadis, Aida" Hadžihafizbegović glumi desnu ruku Ratka Mladića, a tokom rata u Bosni bio je u Armiji BiH!
- Nije me stid da kažem da sam bio vojnik Armije BiH, čiji je vrhovni komandant bio Alija Izetbegović! Na to sam ponosan jer znam kakva je to struktura bila, znam šta smo radili, znam od koga smo se branili i znam da su se u toj armiji herojski borili i Srbi i Hrvati. Srbin Čedo herojski je poginuo u borbi sa šešeljevcima, koji su drogirani dolazili sa pancirima. Aj' se ti bori sa drogiranim četnikom koji ima pancir! Srbija nije krenula u rat dok nije imala pet tona droge... - rekao je nedavno Hadžihafizbegović za sarajevski N1.

Reditelj Dejan Karaklajić kaže da mu je prosto neverovatno da je neko u stanju da uzdiže i veliča ratne zločince.

- Sramotno je Nasera Orića, tog monstruoznog ratnog zločinca, predstavljati kao heroja! To je potpuno besmisleno. Još je veća sramota to što on nije osuđen u Hagu i što je oslobođen svih optužbi za zločine za koje se teretio, a postoji mnoštvo čvrstih materijalnih dokaza, izjava svedoka, očevidaca njegovih jezivih zločina - kaže reditelj najgledanije domaće serije "Tajne vinove loze".

"Debeljuškasto biće"

Muzičar Bora Đorđević zgranut je rečima Emira Hadžihafizbegovića i najavom da će Naser Orić na velikom platnu biti predstavljen kao heroj.

- Emir je jedno debeljuškasto biće koje je veoma uspešno igralo debila u Breninim filmovima. To mu je prava mera. Neka snima šta hoće! Još ako pozove raspalu Anđelinu Džoli i ove srpske domaće izdajnike koji će pristati da rade s njim, eto mu garant i Oskara - ironično poručuje Bora Čorba.

Hrvatima propao film o Gotovini

I Ante Gotovina ovekovečen je u filmu "General", najskupljem svih vremena u Hrvatskoj! Komandanta pod čijom je "hrabrom" komandom proterano 250.000 Srba u operaciji "Oluja" glumio je Goran Višnjić, ali ni holivudski lepotan ni veliki novac nisu pomogli, doživeo je fijasko.
Film je imao premijeru leta 2019. godine na 66. Pulskom filmskom festivalu, a kritičari su ga odmah nakon prikazivanja "sahranili". U Zagrebu ga je prvog dana gledalo samo 20 ljudi, planirano je bilo da se prikazuje u bioskopima širom Bosne i Hercegovine, ali su distributeri u Sarajevu, Zenici i Tuzli odbili da ga prikažu.
Film je kasnije pretočen u TV seriju, koja je takođe doživela fijasko i ismejana je od strane hrvatskih gledalaca.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cetnicka Gerila

pre 3 godine

To sto ce ga neki u Srbiji podrzati ne znaci da su to Srbi, ali ocisticemo to smece.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija