• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: toppress

23.03.2021

07:51

Najtraženiji lek iz prirode, iznenadiće vas ISCELJUJUĆA MOĆ MASTI OD SALA JAZAVCA! Pomaže kod brojnih bolesti, mnogi su obloge stavljali na pluća da bi prodisali! Foto

Društvo

Najtraženiji lek iz prirode, iznenadiće vas ISCELJUJUĆA MOĆ MASTI OD SALA JAZAVCA! Pomaže kod brojnih bolesti, mnogi su obloge stavljali na pluća da bi prodisali! Foto

Podeli vest

Pri samom pomenu jazavca pomislimo na štetočinu koja pripada porodici kuna, živi u odajama ispod zemlje koje sam kopa. Međutim, možda će vas iznenaditi da se mast od ove životinje koristi kao isceljujići melem. Naime, jazavičeva mast pomaže kod lečenja tuberkuloze, astme, bronhitisa, kašlja, bolesti pankreasa, išijasa, reume, hemoroida, "kurjeg oka" i rana

O lekovitosti ove masti, najbolje svedoče lovci koji jazavičevu mast i spravljaju. Oni objašnjavaju da se jazavac hrani  korenjem biljaka, pa je iz tog razloga ova mast toliko lekovita.

"Dugogodišnji sam lovac i tako sam počeo da pripremam mast od jazavca, prvenstveno jer sam ja imamo bolove u kolenu i ta mast me je spasila. Od dobro podgojenog jazavca može da se dobije oko jedan litar masti, a priprema se kao i mast od svinje. Jazavci se hrane korenjem biljaka, među kojima ima i lekovitih, tokom hibernacije u koju ulazi svake zime skladišti sve hranljive materije upravo u svom salu, to je verovatno tajna zašto je ova mast lekovita i može da pomogne kod raznih oboljenja", kaže za RINU  jedan od lovaca iz sela Jarmenovci kod Topole.

Foto: Rina

Mast od jazavca može da se pije, a može da se koristi i kao melem

 

Mast od jazavca  može da se pije, a može da se koristi i kao melem. Mngo je onih koji su u doba korona virusa upravo ovu masnu oblogu stavljali na pluća kako bi lakše prodisali.

"Ukoliko mast treba da se pije ako je unutrašnje oboljenje, onda se to čini ujutru, na prazan želudac  i to jedna kafena kašika pomešana sa malo čaja. Ukoliko se koristi kao melem, namaže se  bolesno mesto i  prekrije belom pamučnom krpom, pomaže i kod bronhitisa i zapaljenja pluća", pričaju poznavaoci ovog melema.

Ono što je bitno naglasiti je da se jazavičeva mast ne preporučuje kod lečenje raka i leukemije, bolesti nerava, srca i krvnih sudova jer ne postoje podaci da pomaže u takvim slučajevima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija