• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs

24.03.2021

13:30

NOVE PROGNOZE PROFESORA KOČOVIĆA Evo kada će broj zaraženih od korone početi da opada i kada ćemo DOSTIĆI KOLEKTIVNI IMUNITET

Društvo

NOVE PROGNOZE PROFESORA KOČOVIĆA Evo kada će broj zaraženih od korone početi da opada i kada ćemo DOSTIĆI KOLEKTIVNI IMUNITET

Podeli vest

Doktor Petar Kočović, profesor informacionih tehnologija govorio je jutros o novim predviđanjima broja zaraženih u Srbiji.

- Dosta evropskih zemalja je u prvih deset (Estonija, Češka, San Marino, Mađarska, Crna Gora…), a samo u tri države prethodnih dana opada broj zaraženih (Rusija, Portugal i Albanija) - kaže Kočović.

Profesor Kočović dodaje da je u odnosu na novembar i decembar situacija u Srbiji mnogo bolja. O tome svedoči i ukupan broj zaraženih - 184.822 u novembru i decembru, a 139.162 od januara do marta.

Kočović kaže da nam do dostizanja kolektivnog imuniteta trenutno treba 249 dana.

- Trebalo bi da u decembru dostignemo 60 odsto kolektivnog imuniteta - kaže profesor Kočović.

- Oko 21. maja ćemo se spustiti na nivo od 24. januara - 1.317 novozaraženih dnevno. Tek u decembru možemo da kažemo da smo napravili bitan pomak sa vakcinacijom - rekao je profestor Kočović.

 

 

Od petka u prestonici nije otkrivena nijedna žurka, a tokom prošle nedelje kažnjavani su samo restorani sa muzikom u kojima je zaticano do 15 ljudi, kaže Ivan Divac, načelnik Komunalne milicije.

- Aktivnosti komunalne inspekcije doprinele su tome da ne bude masovnih korona žurki - navodi Divac.

Kad je reč o protestu koji je pre nekoliko dana organizovan u centru Beograda, načelnik Komunalne milicije kaže da ne razume šta je bio njegov smisao.

- Hteli su valjda da iskažu nezadovoljstvo merama, a onda su protest pretvorili u veliku žurku. Efekte ovakvog ponašanja ćemo tek da vidimo. Ovo nam nije trebalo! Niko im nije branio da protestuju, ali nisu baš morali da prave žurku od toga - kaže Divac.

Za nekoliko dana, kako kaže, krenuće da opada broj novozaraženih, a onda za još nekoliko dana, oko 29. marta, prosek će se "zaravniti".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pera

pre 3 godine

cemu sluze njegove prognoze kad ih revidira svaki dan? do sad nije nista bilo onako kako je prognozirao

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija