• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.04.2021

11:31

U STAROSNOJ POPULACIJI IZMEĐU 65 I 74 GODINE VAKCINISANO JE VIŠE OD 51 ODSTO STANOVNIŠTVA! Brnabić iznela podatak koji je POSEBNO RADUJE!

Društvo

U STAROSNOJ POPULACIJI IZMEĐU 65 I 74 GODINE VAKCINISANO JE VIŠE OD 51 ODSTO STANOVNIŠTVA! Brnabić iznela podatak koji je POSEBNO RADUJE!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić istakla je danas, nakon dočeka nove isporuke pola miliona vakcina kineske kompanije Sinofarm, da je ohrabruje činjenica da imamo 26 odsto od ukupne punoletne populacije vakcinisane barem jednom dozom, a 20 odsto sa dve doze, ali i da je više od 51 odsto stanovništva između 65 i 74 godine vakcinisano



- Cilj nam je da do kraja aprila imamo oko 40 odsto punoletne populacije vakcinisane prvom vakcinom - navela je Brnabić.

Ona je kazala da je posebno raduje podatak, koji je videla jutros, a koji je važan za našu zemlju i zdravstveni sistem

- U starosnoj populaciji između 65 i 74 godine vakcinisano je preko 51 odsto stanovništva. U starosnoj grupi preko 75 godina imamo 42 odsto vakcinisanih. To je ono što je važno nastaviti u narednim danima. Potrebno je da zaštitimo te dve starosne kategorije pre svega, pa hronične kategorije kako bi smanjili pritisak na zdravstveni sistem - objasnila je ona.

Ambasadorka Kine Čen Bo ukazala je da Kina, kao i Srbija, sprovodi masovnu vakcinaciju, tokom koje je do juče dato 140 miliona doza cepiva.

- Kina je najmnogoljudnija zemlja na svetu. Domaća potražnja za vakcinama je ogromna, ali smatramo da sve zemlje u svetu pripadaju jednoj sudbinskoj zajednici. Kineske kompanije su spremne da obezbede što više vakcina i drugim zemljama - poručila je ona.

Foto: Beta


Ambasadorka je izrazila nadu da će novi kontingent kineske vakcine dodatno pomoći procesu izgradnje "imunog zida" Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vesna

pre 3 godine

Bravo za one koji postuju mere i zdravlje sugradjana.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija