• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.04.2021

12:48

"Korona skijanje" kao unosan posao!

Društvo

"Korona skijanje" kao unosan posao!

Podeli vest

Dok je u decembru prošle godine Krizni štab brojao zaražene korona virusom i predlagao mere, a većina studenata Univerziteta u Novom Sadu brojala sate provedene na online nastavi, resorni sekratar dr Zoran Milošević je pozivao na skijanje i brojao milione

Da prihodi od privatne Visoke škole za uslužni biznis, čiji je stvarni vlasnik dr Zoran Milošević, ne zadovoljavaju ogromne apetite govori i spremnost pokrajinskog sekretara da u jeku pandemije korona virusa organizuje skijanje za studente na Kopaoniku, i rizikujući zdravlje studenata ostvari milionsku zaradu.

Naime, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost je u prethodne tri godine izdvojio preko 23.000.000 dinara za realizaciju projekta "Zimske edukativne i rekreativne aktivnosti studenata" popularno nazvanog "Skijanje na Kopaoniku".

Kako je ukupna cena za učešće na skijanju iznosila 47.000 dinara po studentu, od kojih je Pokrajinski sekretarijat sufinansirao 23.000 dinara po studentu a ostatak od 24.000 dinara fakulteti ili studenti lično, procenjuje se da je zarada višemilionska te da ne čudi spremnost prof. Miloševića da izloži studente riziku od zaraze korona virusom.

U prilog ovome govori i činjenica da je Univerzitetski sportski savez Novog Sada, kao prvobitni organizator projekta, zbog pandemije odbio organizaciju skijanja a Pokrajinski sekretarijat planirana finansijska sredstva i organizaciju događaja preusmerio na Studentsku asocijaciju Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, koja je "pod kontrolom" pokrajinskog sekretara dr Zorana Miloševića.

Kao zahvalnost za preuzimanje organizacije skijanja, prof. Milošević dodeljuje Studentskoj asocijaciji Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja dodatna sredstva za realizaciju drugih aktivnosti, a predsedniku Univerzitetskog sportskog saveza Novog Sada, Marku Gušiću se "zahvaljuje" otkazom ugovora o radu na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

"Ispod radara" pokrajinskog pravobranilaštva

Da je plan bogaćenja pažljivo smišljen govori činjenica da se za identičan projekat koji se realizuje u dva termina, zimskom i letnjem semestru, sredstva Pokrajinskog sekretarijata dodeljuju dva puta godišnje, a sve sa ciljem izbegavanja kontrole trošenja sredstava od strane Pokrajinskog pravobranilaštva.

Očigledno je da je pokrajinski sekretar dr Zoran Milošević „utabao staze“ bogaćenja i usavršio mehanizme pritisaka na akademsku zajednicu. Postavlja se pitanje da li će nadležne institucije reagovati, a prof. Milošević biti pozvan na odgovornost, pa makar i onu političku i moralnu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 3 godine

Ko vodi studentsku Asocijaciju na njegovom fakultetu? I ti momci su odgovorni. A svi dobro znaju ko su oni. Knezević, Rašković pijuni i vodja Darko Marić. Sramota sto sebe nazivaju studentskim predstavnicima.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija