• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.04.2021

12:50

SUTRA LEŽU PARE NA RAČUN! Država zaposlenima uplaćuje 17,5 MILIJARDI DINARA!

Društvo

SUTRA LEŽU PARE NA RAČUN! Država zaposlenima uplaćuje 17,5 MILIJARDI DINARA!

Podeli vest

Isplata polovine minimalne zarade za mart, iz trećeg paketa državne pomoći, počinje sutra, a za nju se, kako kaže ministar finansija Siniša Mali prijavilo 251.517 firmi sa 1.140.000 zaposlenih

- Budući da polovina minimalne zarade iznosi oko 16.000 dinara i da je za pomoć prijavljeno 1.140.000 radnika, sutra ćemo na namenske račune, koje je otvorila Uprava za trezor, isplatiti ukupno 17,5 milijardi dinara - navodi Mali za Tanjug.

Ministar ističe da je i pomoć prevoznicima deo trećeg paketa pomoći i da je prijava za ovu pomoć završena.

Prema njegovim rečima, resorno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sada analizira pristigne prijave a prevoznicima koji su se prijavili će do kraja aprila biti isplaćeno po 600 evra pomoći po svakom autobusu.

Pomoć gradskim hotelima

Do kraja ovog meseca biće isplaćena i pomoć gradskim hotelima, za koje je takođe završeno prijavaljivanje a prijave se trenutno analiziraju.

Siniša Mali za Tanjug kaže da su usvojeni svi propisi neophodni za isplatu trećeg paketa pomoći.

Tako je usvojen Zakon o proširenju postojeće garantne šeme, zatim Zakon o novoj garantnoj šemi koja je usmerena ka onima koje je još više pogodila pandemija korona virusa.

Prijavljivanje za 60 evra

Foto: Pixabay

- Usvojili smo odluke za isplatu dva puta po 30 evra svim punoletnim građanima Srbije a prijavljivanje za ovu pomoć traje od 28. aprila do 15. maja. Prvih 30 evra građani će dobiti u maju, a drugih 30 u novembru, dok će penzioneri u septembru dobiti i dodatnih 50 evra - kaže Mali.

Poseban program u trećem paketu je usmeren ka nezaposlenima koji će u junu dobiti dodatnih 60 evra a Siniša Mali kaže da će u četvrtak sledeće sedmice biti usvojena posebna uredba za isplatu ove pomoći.

Država ispunila obećanja

Foto: Tanjug

Siniša Mali

Ističe da država ovim uplatama pokazuje da sva obećanja koja je dala i ispunjava i da je opet najveći teret pandemije korona virusa preuzela na sebe.

- Sve to je urađeno u cilju spasavanja naše privrede i ublažavanja negativnih posledica kovida-19. I rezultati su tu, jer smo lane imali jedan od najmanjih padova BDP-a u Evropi, zadržali smo skoro punu zaposlenost, naše fabrike i dalje rade - navodi on.

Dodaje da je za očekivati da uz ove mere pomoći i uz masovnu vakcinaciju, gde je Srbija prva u Evropi po broju revakcinisanih, u skorije vreme izađemo iz krize izazvane pandemijom korona virusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija