• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.04.2021

14:55

JASNO JE DA SE RADI O NAPADU NA DEČANSKU SVETINJU! OGLASILA SE SPC: Optužbe protiv Save Janjića su zlonamerne i neosnovane!

Društvo

JASNO JE DA SE RADI O NAPADU NA DEČANSKU SVETINJU! OGLASILA SE SPC: Optužbe protiv Save Janjića su zlonamerne i neosnovane!

Podeli vest

Medijske objave o krajnje neosnovanim i zlonamernim optužbama minorne prištinske (ne)vladine organizacije protiv arhimandrita Save Janjića, igumana manastira Visokih Dečana, kao i u celoj javnosti, i u Srpskoj Patrijaršiji su primljene sa indignacijom, saopstila je danas Informativna služba SPC


"Jasno je da se radi o napadu na dečansku svetinju i pokušaju ugrožavanja samog opstanka bratstva Visokih Dečana, pa samim tim i monaštva u ostalim srpskim pravoslavnim svetinjama i preostalog srpskog življa na Kosovu i Metohiji", kaže se u saopštenju.


SPC još jednom ističe i sa ponosom ponavlja da je dečanski manastir sa svojim igumanom i bratstvom tokom cele svoje istorije, a posebno tokom ratnih devedesetih godina 20. veka, predstavljao utočište za brojne stradalnike, bez obzira na veru i naciju.

Iguman Sava Janjić UPOZORIO - manastir Visoki Dečani je ugrožen, to potvrđuju i reakcije Vjose Osmani i Aljbina Kurtija!

"Kao takvi oni služe na ponos ne samo svojoj matičnoj Eparhiji raško-prizrenskoj nego čitavoj Srpskoj Crkvi", navedeno je u saopštenju.

Prištinski Savet za ljudska prava traži istragu protiv igumana Save Janjića zbog "ratnih zločina"


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija