• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

16.04.2021

07:04

POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA Čeka se odluka o eventualnom popuštanju mera

Društvo

POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA Čeka se odluka o eventualnom popuštanju mera

Podeli vest

Sednica Kriznog štaba na kojoj će se razmatrati trenutna epidemiološka situacija i eventualno ublažavanje mera protiv kovid-19 počela je danas u Palati „Srbija“ nešto posle 8.00.

Među onima koji prisustvuju sednici su premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvete Branko Ružić, ministarka kulture Maja Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, epidemiolog Predrag Kon, infektolog Mijomir Pelemiš, imunolog Srđa Janković i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Na pre nedelju dana održanoj sednici, članovi Kriznog štaba doneli su odluku da otvore tržne centre bez mogućnosti da ugostiteljski objekti unutar njih koji nemaju baštu rade, a rečeno je nakon sednice da će se i đaci ukoliko broj novozaraženih na dnevnom nivou bude smanjivao, vratiti u školske klupe 19. aprila, nakon mesec dana onlajn nastave.

Takođe, i dalje je na snazi odluka Kriznog štaba da ugostiteljski objekti koji nemaju baštu ne mogu da rade.

Prema mišljenju medicinske struke, epidemiološka situacija u zemlji bolja je nego pre 10 dana.

U Srbiji je do sada korona virus potvrđen kod 654.870 ljudi, a od posledica zaraze preminula je 5.881 osoba.

Na bolničkom lečenju nalazi se 7.341 pacijent, od kojih je 259 na respiratoru.

Prema jučerašnjem preseku u 15.00, u prethodna 24 časa u Srbiji je registrovano 2.971 novozaraženih od 14.565 testiranih, a preminulo je 35 osoba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija