• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

18.04.2021

10:11

ISPLATA 60 EVRA NEZAPOSLENIMA U JUNU, ali NEĆE SVI sa evidencije NSZ moći da računaju na ovu pomoć!

Društvo

ISPLATA 60 EVRA NEZAPOSLENIMA U JUNU, ali NEĆE SVI sa evidencije NSZ moći da računaju na ovu pomoć!

Podeli vest

Nezaposleni koji su bili evidentirani kod Nacionalne službe za zapošljavanje na dan kada je usvojen rebalans budžeta – 15. aprila, dobiće u okviru paketa ekonomske pomoći dodatnih 60 evra. Direktor Nacionalne službe Zoran Martinović kaže za RTS da će pomoć biti isplaćena u junu

Zoran Martinović ističe da su nezaposleni dobili svoje posebno mesto tako što će dobiti dodatnu jednokratnu pomoć – 60 evra, pored onih koje će dobiti svi građani.

"Važno je napomenuti da će pomoć biti isplaćena u junu i da je presek napravljen 15. aprila. Svi koji se prijavljuju nakon toga mogu da koriste druga prava i druge usluge Nacionalne službe, ali na ovu pomoć neće moći da računaju", objašnjava Martinović.

Kaže da je napravljen preliminarni presek i da aktivnih tražilaca zaposlenja ima oko 540.000.

"Vidi se da je taj broj porastao verovatno jer će mnogi želeti da dobiju pomoć. Imamo i neke druge kategorije na našoj evidenciji, tako da ćemo imati 600.000 onih koji mogu da računaju na ovu vrstu pomoći. Prevedeno u novac, to je oko četiri milijarde i trista miliona dinara", navodi Martinović.

Foto: Pixabay

Kaže da će konačan spisak biti sačinjen kada se zaokruže svi procesi.

Martinović smatra da postoje tri razloga za povećanje broja nezaposlenih u odnosu na isti period prethodne godine.

"U januaru i februaru je bio veći talas, jer su mere vlade prestale sa dejstvom krajem godine, tako da smo zabeležili povećan priliv iz radnog odnosa. To je sada stabilizovano, ali veći priliv imamo iz kategorije neaktivnih – građana koji su se prijavili na evidenciju zato što je najavljena jednokratna pomoć. Verujem da ćemo ponovo imati stagnaciju ili opadanje kada ovaj proces bude završen", ističe Martinović.

Kaže da je Nacionalna služba upravo raspisala širok set javnih poziva za sve nezaposlene.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djuro Pucar

pre 3 godine

Samo im gas i ostao, bolje da poprave puteve, odnosno zakrpe milon rupa na njima da nesrece nemaju po 5 dnevno.

Djuro Pucar

pre 3 godine

Vredjate narod sa po 6500din iz 2 puta, kamo taj BDP pa da isplatite narodu kao i zemlje EU kojima je BDP manji nego ovde. Kako siromasnije i manje razvijene zemlje od nas nadju 800e mesecno za svakog gradjanina koji ne radi.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija