• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

18.04.2021

17:25

SRBI, ŠTA REĆI?! STIGLE LOŠE VESTI IZ GRČKE, LETOVANJA IPAK POD ZNAKOM PITANJA?! Broj zaraženih raste i do 4.000 dnevno, NIJE DOBRO!

Društvo

SRBI, ŠTA REĆI?! STIGLE LOŠE VESTI IZ GRČKE, LETOVANJA IPAK POD ZNAKOM PITANJA?! Broj zaraženih raste i do 4.000 dnevno, NIJE DOBRO!

Podeli vest

Kako sada stvari stoje, iako smo potpisali sporazum sa Grčkom o otvaranju granica 15. maja uz medicinsku dokumentaciju, individualni odlazak turista u Grčku biće veoma otežan, navode u srpskim agencijama. Trenutno su mnoga veća mesta u Grčkoj zbog zaraze u karantinu, a broj zaraženih raste

Srpske turističke agencije navode da prosečni Grk zbog tamošnjih propisa, može samo dva sata da provede van kuće, a broj zaraženih raste i do 4.000 dnevno, što nije dobar znak.

Uprkos trenutnim poteškoćama, u agencijama je sve spremno za kraj šestog meseca, međutim grčki hotelijeri i vlasnici apartmana još nisu počeli pripreme.

Trenutno je najviše problema sa lokdaunom pojedinih kritičnih gradova.

- Imam problem sa čovekom sa Krfa. On ima apartmane u Kasiopiju 40 kilometara dalje i ne može da ode i da ih pripremi za sezonu dok medicinske vlasti Krfa odobre kretanje van mesta - kaže Ljubiša Nešovanović, vlasnik turističke agencije "Robinson".

Međutim, u agencijama sve funkcioniše kao da sezona počinje krajem juna. Zakupljeni su kapaciteti apartmana, cene nisu menjane, zakupljeni su i autobusi, a kreću i prvi čarter letovi do grčkih ostrva.

(VIDEO) AMERI, ŠTA ĆETE SAD?! RUSIJA SE POVLAČI IZ PROJEKTA MEĐUNARODNE KOSMIČKE STANICE - PRAVI SVOJU!

Prioritet, kažu u agencijama, imaju oni koji su prošle godine uplatili aranžmane, bilo avionske, bilo autobuske. To važi i za one koji su hteli da automobilom odu na letovanje, prenosi RTS.

- Prvi čarter let predviđen je za 20. jun, a onda će se otvarati i ostala ostrva prema onome šta medicinske lokane vlasti budu diktirale. Bukiran je dovoljna broj čartera, a prevoznik je 'Er Srbija' -dodaje Nešovanović.

Još je rano govoriti o tome kako automobilom do Grčke, jer se situacija u Makedoniji i Bugarskoj često sa procedurama na granici menja. Sada je sve prohodno, ali treba imati u vidu da se izbegavaju veliki gradovi i masovnija turistička mesta, jer tu su mere izuzetno pooštrene, kažu u agencijama.

BIZARNO PRAVILO ZA ODMOR U GRČKOJ Turisti ne smeju da idu nikud van svog letovališta

U svakom slučaju, sada se prolazi sa potvrdom o vakcini bilo koje vrste ili pi-si-ar testom. Ako se situacija poboljša moći će da se ide i sa serološkim testom.

Što se tiče osiguranja, ono negde pokriva, a negde ne pokriva troškove lečenja u grčkim bolnicama, ali su one toliko opterećene da primaju isključivo životno ugrožene pacijente.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 3 godine

Od raspada YU i sankcija Srbiji su profitirali od Srpskih para, pa sad nek se otvore i kupe od Srbije, vakcine i Covid kontejnerske ambulante i dezurne lekarske ekipe. To bi i bio uslov za letovalista u koje odlaze Srbi.

Ljubiša

pre 3 godine

Auu, opet će propasti paradajz i konzerve.

Prka

pre 3 godine

Mlogo sam se nasikirao,neznam kako cu nocas spavati...

Penzioner

pre 3 godine

DABOGDA ni jedan Srbin ne otisao u Grcku na more u narednih 50 godina !!!! Grci mufljuzi, u mesto da nas drze "ko malo vode na dlanu" oni se izivljavaju nad nama !!!! Dosta bre' i vrapcima je jasno !!!! SRAMOTE JEDNE !!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija