• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2021

10:36

Kisić i Đerlek u poseti rumskom Gerontološkom centru: Naši stariji građani ponovo nas uče kako treba da se ponašamo!

Društvo

Kisić i Đerlek u poseti rumskom Gerontološkom centru: Naši stariji građani ponovo nas uče kako treba da se ponašamo!

Podeli vest

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna Darija Kisić Tepavčević i državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek, danas su u Rumi obišli Gerontološki centar i korisnicima uručili poklon - pakete vitamina za jačanje imunog sistema


Ministarka je rekla da je izuzetno zadovoljna visokim procentom vakcinisanih korisnika i da se nada da će se oni uskoro vratiti normalnom toku života, kao pre epidemije korona virusa.


- Od početka epidemije, upravo oni su se pokazali kao najodgovorniji u toj borbi i zato ih nećemo zaboraviti - kazala je Kisić Tepavčević.

 

Foto: Tanjug

U rumskom Gerontološkom centru boravi skoro 260 lica, iako je kapacitet nešto veći.

- Oko milion i 51.000 lica starijih od 65 godina, na teritoriji Republike Srbije, vakcinisano je protiv korona virusa. Pitaćete se zašto sad penzionerima pomažemo, a to je odgovor. Pokazali su disciplinu i razumevanje, a smatramo da ako budu na adekvatan način jačali imunitet, naučno je i dokazano da se to postiže vitaminima, biće otporniji - rekao je državni sekretar Mirsad Ðerlek.

Foto: Tanjug

U ovom centru je vakcinisano u potpunosti oko 86 odsto korisnika.

- Vakcinacija se nastavlja i dalje, a pitanje je dana kada će biti stoprocentna. Ugovorili smo i to da će korisnici uskoro posetiti svoje najmilije - obećao je direktor Gerontološkog centra, Zoran Slavujević.

Korisnici Gerontološkog centra kažu da im je veoma znacajno to što država nije zaboravila na njih.

Ukupan kapacitet centra je 285 lica.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija