• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.04.2021

17:44 >> 08:28

NOVI PRESEK! Do 17 časova ZA NOVČANU POMOĆ OD 60 EVRA PRIJAVILO SE 1.373.319 građana!

Društvo

NOVI PRESEK! Do 17 časova ZA NOVČANU POMOĆ OD 60 EVRA PRIJAVILO SE 1.373.319 građana!

Podeli vest

Broj prijavljenih za 30+30 evra pomoći države ruši sve rekorde!
Do 17 časova

Prijavljivanje je počelo u ponoć, a do 17.00 već se prijavilo 1.373.319 građana!

 
Do 13 časova

- Prešli smo prvi milion prijavljenih za novčanu pomoć od 60 evra! Toliko gradjana se prijavilo za prvih 13 sati, s obzirom na to da je prijavljivanje krenulo u ponoć. Adresa za prijavu je idp.trezor.gov.rs - napisao je ministar finansija na svom Instagram profilu.

 


 

 

Do 10 časova

Do 10 sati za direktnu pomoć od 60 evra, u okviru trećeg paketa pomoći države u borbi protiv pandemije, prijavilo se više od 524.000 građana, izjavila je savetnica ministra finansija Ana Jović

Do 8 časova

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali jutros je izjavio da se do danas u 8 sati za direktnu pomoć od 60 evra, u okviru trećeg paketa pomoći države u borbi protiv pandemije, prijavilo 176.281 građana

On je za RTS rekao da se u prvih pola sata prijavilo više od 20.000 ljudi, dok se prošle godine za pomoć od 100 evra u prvih pola sata prijavilo 3.900 osoba, odnosno oko pet puta manje.

"U ponoć smo otvorili sajt trezora. Sistem prijavljivanja je veoma jednostavan - ukucate jedinstveni matični broj građana, broj lične karte i banku preko koje želite da primite pomoć. Očekujemo da do 12 sati pređemo 500.000 prijavljenih", rekao je Mali.

Ministar je podsetio da se za pomoć ne prijavljuju najstariji, korisnici socijalne pomoći i oni pod upravom za krivične sankcije, kojima novac automatski leže na račun.

Govoreći o planu isplate on je kazao da će do 6. maja biti isplaćeni svi penzioneri, od 7. maja kreće isplata korisnicima socijalne pomoći i uprave za krivične sankcije, a od 12. maja isplata svim ostalim građanima.

"Računam da ćemo do 20. maja isplatiti sve. Pauza između 9. i 12. maja je jer isplaćujemo drugu minimalnu zaradu kao deo paketa pomoći privredi", rekao je Mali.

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

POČELO JE! JEDNIM KLIKOM DO 30 EVRA! Prijavite se OVDE i čekajte isplatu!
Društvo

POČELO JE! JEDNIM KLIKOM DO 30 EVRA! Prijavite se OVDE i čekajte isplatu!

Svi punoletni građani Srbije sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji od 28. aprila mogu da se prijave za pomoć od 60 evra posredstvom sajta Uprave za trezor (idp.trezor.gov.rs), a od 5. maja i preko kol centra pozivom na broj telefona koji će biti naknadno objavljen. Zainteresovani se za pomoć mogu prijaviti do 15. maja, do ponoći

28.04.2021

00:00

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija