• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

28.04.2021

12:24

Stanje porodilje zaražene koronom iz Zaječara i dalje ozbiljno, BEBA MILICA U STABILNOM STANJU

Društvo

Stanje porodilje zaražene koronom iz Zaječara i dalje ozbiljno, BEBA MILICA U STABILNOM STANJU

Podeli vest

Stanje porodilje stare 27 godina iz Zaječara zaražene korona virusom koju su anesteziolozi porodili juče u kovid intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju UKC Niš i dalje je ozbiljno ali se lekari nadaju da će oporavak krenuti povoljnim tokom, saznaje „Blic“.

Devojčica Milica, duga 42 centimetra i teška 2.110 grama koju je ova trudnica donela na svet je dobro i njeno stanje je klinički stabilno, a danas će biti poznato i da li je zaražena koronom ili ne.

- Pacijentinja koja se porodila je sada na neinvazivnoj ventilaciji, svesna je orijentisana, komunikativna, dobro raspoložna. Mi se nadamo nekom poboljšanju i da će neinvazivna ventilacija biti taj maksimum koji će njoj trebati kao i da ćemo od sutra imati bolje vesti. Ali, njeno stanje je i dalje ozbiljno, promene na plućima koje ima još uvek nisu u rezoluciji. Nije ni laboratorijski baš u nekom balansu, ima visoke markere zapaljenja ali nadamo se svi da će krenuti na bolje, kaže za Blic prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju i zamenik direktora UKC Niš.

Foto: Pixabay

Beba Milica je stabilno

Nakon iznenadnog porođaja u intenzivnoj nezi, koga su, kako je "Blic" pisao, izveli anesteziolozi, majka je imala prilike na kratko da drži bebu u svoj naručju, ali je nakon toga ona morala biti prebačena u inkubator i smeštena na Dečju kliniku, jer u „crvenoj“ zoni nema uslova za boravak i dojenje bebe. Na sreću, stanje novorođene devojčice je dobro.

- Beba je klinički stabilna. Dobila je prvu stolicu i mokri. Krenuli su sa davanjem manjih doza obroka. Beba se nalazi u inkubatoru i danas nakon 17 časova očekuju se rezultati PCR testa kada će se i znati da li je dete pozitivno, kaže prof. dr Emilija Golubović, direktorka Klinike za dečje interne bolesti.

Kako je "Blic" pisao, anesteziolozi prve ekipe Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju UKC Niš predvođeni dr Goranom Miloševićem i dr Slavišom Kovačevićem, porodili su juče oko 17 časova u kovid delu intenzivne nege trudnicu staru 27 godina iz Zaječara u 35 nedelji trudnoće. Porođaj trudnice carski rezom bio je planiran za danas u kovid sali Novog kliničkog centra uz učešće ginelokoga i akušera Klinike za GAK, ali su iznenada kontrakcije postale učestale i trudnica se porodila pre dolaska ginekologa, tako da su malu Milicu prvi dočekali anesteziolozi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija