• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts

29.04.2021

09:51

Meteorolog Nedeljko Todorović jednom rečenicom NAJAVIO KAKVO NAS LETO ČEKA I MNOGIMA SE NEĆE SVIDETI

Društvo

Meteorolog Nedeljko Todorović jednom rečenicom NAJAVIO KAKVO NAS LETO ČEKA I MNOGIMA SE NEĆE SVIDETI

Podeli vest

Narednih tri do pet dana imamo jednu pravu pripremu za leto, izlazimo iz ovog hladnog perioda i imaćemo natprosečno visoke temperature, kaže za RTS meteorolog Nedeljko Todorović.

Nedeljko Todorović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naveo da će temperature u narednih par dana biti za sedam do devet stepeni iznad prosečnih vrednosti.

"Narednih tri do pet dana imamo jednu pravu pripremu za leto, izlazimo iz ovog hladnog perioda, biće natprosečno visoke temperature. Najtoplije bi bilo 1. i 2. maja sa maksimalnim temperaturama između 26 i 30 stepeni. U Beogradu između 28 i 29 stepeni. Srednja temperatura za početak maja će biti oko 21 stepen", navodi Todorović.

Foto: Tanjug/tara radovanović

Za praznike letnje temperature

Dodaje da je u subotu, 1. maja, najtopliji dan, verovatno sa 28-29 stepeni, a ne bi bilo iznenađenje da bude i 30 stepeni.

Ta temperatura, kaže gost Jutarnjeg programa, ne bi predstavljala rekord i daleko smo od njega, ali je proba za leto.

Objašnjava da nas nakon praznika, očekuje nagli pad temperatura. U najhladnijim danima sledeće sedmice ona će sa 30 stepeni pasti na 15, ali, kako kaže, to će biti kratkotrajno.

"Imaćemo pad temperature tri do četiri dana, a posle toga sledi porast temperature, imaćemo opet vredosti oko 25 stepeni, tako da nas očekuje tipično vreme za maj", objašnjava Todorović.

Dodaje i da će se sneg koji je pao u višim planinskim predelima zadržati u naredne dve nedelje.

Govoreći o letu navodi da će ono biti toplije od očekivanog proseka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija