• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.04.2021

12:51

Hristos nam je svojim vaskrsenjem pokazao da greh i smrt nemaju vlast nad životom! Srpski zvaničnici čestitali Vaskrs

Društvo

Hristos nam je svojim vaskrsenjem pokazao da greh i smrt nemaju vlast nad životom! Srpski zvaničnici čestitali Vaskrs

Podeli vest

Srpski zvaničnici čestitali su Vaskrs poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji praznik slave po Julijanskom kalendaru

- Od srca vam želim da ovaj praznik provedete u duhovnom miru, blagostanju, a pre svega u dobrom zdravlju sa svojim bližnjima - naveo je Siniša Mali u čestitki.

Ističe se da je u vremenu izazova, kada ceo svet još sputava pandemija virusa, neophodno da se stalno prisećamo hrišćanskih vrednosti, pre svega ljubavi, tolerancije, razumevanja i da vodimo brigu jedni o drugima.

- Ovaj praznik nas, bez obzira na svakodnevna iskušenja iznova podseća da je spasenje moguće i simbol je pobede vere - navodi Mali i dodaje da ćemo okrenuti budućnosti, visoko uzdignute glave, zajedno prevazići sve neprilike i izboriti se za bolje sutra.
Stefanović čestitao Vaskrs

Potpredsednik Vlade Srbije ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je Vaskrs pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti, srpskom patrijarhu Porfiriju i episkopu vojnom Arseniju.

- Hristos nam je svojim vaskrsenjem pokazao da greh i smrt nemaju vlast nad životom. Stoga sa smelošću i odlučnošću treba da nastavimo da predano izvršavamo poverene zadatke - čuvanja našeg naroda i naše Srbije - navodi Stefanović u čestitki upućenoj pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Kisić Tepavčević čestitala Vaskrs

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević čestitala je danas patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve predstojeći Vaskrs, uz želje za dobro zdravlje, sreću, mir, napredak i blagostanje.

- Slaveći dan Hristovog vaskrsnuća, slavimo pobedu života, dobra i veru u život večni - navela je Kisić Tepavčevićeva u uskršnjoj čestitki.

Ona je istakla da najveći hrišćanski praznik više nego ikad treba sve da podstakne na istrajnost u borbi za zdravlje.

Mihajlović čestitala Vaskrs

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović čestitala je danas Uaskrs patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju, sveštenstvu i svim građankama i građanima Srbije koji po julijanskom kalendaru slave najveći hrišćanski praznik.

- Neka nas Vaskrs kao simbol pobede vere i života, koji proslavljamo u vreme velikih izazova, podseti da i u teškim danima ne izgubimo istinske vrednosti - solidarnost, jedinstvo i međusobno poštovanje - navela je Mihajlovićeva u čestitki.

Ona je poželela da praznične dane provedu u dobrom zdravlju, radosti i ljubavi sa svojim bližnjima, negujući duh zajedništva i nade, uz tradicionalan pozdrav: "Hristos vaskrese, srećan Vaskrs!"

Gojković uputila čestitku povodom Vaskrsa

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je danas Vaskrs građanima Srbije koji taj hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

- Neka dan Hristovog vaskrsenja, kao simbol nade i spasenja, osnaži našu veru i odlučnost u suočavanju sa izazovima današnjeg vremena - navela je Gojković.

Ona je dodala da je Vaskrs prilika da se podsetimo na značaj zajedništva, solidarnosti i uzajamnog poštovanja i uvažavanja, saopštila je pres služba Ministarstva kulture i informisanja.

- Neka duh Vaskrsa ispuni naša srca ljubavlju, verom i saosećanjem, i učini da se posvetimo bližnjima. Želim vam da radost najvećeg hrišćanskog praznika ispuni domove toplinom i da uskršnje dane provedete u miru, ljubavi i duhovnom blagostanju. Hristos vaskrse! - navela je Gojković u čestitki.

Ministarka Marija Obradović čestitala predstojeće praznike

- U susret najvećem hrišćanskom prazniku, svim vernicima upućujem najsrdačnije čestitke. Radosni praznik Hristovog vaskrsnuća, kao simbol novog početka, poziva na slogu, zajedništvo i ljubav među ljudima - navela je Obradovićeva u čestitki.

Ona je ukazala da se i ove godine Uskrs proslavlja u specifičnim okolnostima, ali, kako je istakla, i s novim optimizmom i nadom da će svi ujedinjeni prebroditi ova teška i izazovna vremena.

- Neka vam vera u Hrista bude putokaz i nadahnuće za lepšu budućnost, a ovaj dan podsetnik na blagodeti praštanja, međusobnog razumevanja i podrške. Želim vam da praznik dočekate sa svojim najbližima u miru i spokoju, dobrom zdravlju, ljubavi i radosti, slaveći Hristovo vaskrsnuće i poštujući našu tradiciju. Hristos vaskrse - poručila je ministarka Obradović.

Ministar Nedimović čestitao Vaskrs

- Neka vaskršnji pozdrav Hristos Vaskrse pronese ljubav, veru i nadu. Vaskrsenje Hristovo neka nam donese razumevanje, međusobno uvažavanje i mir. U ime poljoprivrednika Srbije i u svoje lično ime želim Vam dobro zdravlje i svaku sreću -  naveo je Nedimović u čestitki patrijarhu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija